31.12.2023
Literature
eye 45

Война. Ден 627

Война. Ден 627. Khrystia Vengryniuk

Khrystia Vengryniuk

13.11
Шофьор на линейка е ранен в Херсонска област в резултат на руска атака
60-годишен мъж е пострадал вчера около 16:30 часа в Антоновка.
Днес пострадалият е потърсил медицинска помощ. Той е диагностициран с взривоопасна травма, мозъчно сътресение и охлузна рана в брадичката.
Днес в Румъния ще започне обучение на украински пилоти на изтребители F-16
Обучението на пилоти в центъра, разположен на 150 км източно от Букурещ, ще продължи шест месеца. Американската компания Lockheed, която произвежда F-16, осигури инструктори и технически персонал за ученията.
Европейският център за обучение във военновъздушната база Фетещ е открит от министъра на отбраната на Румъния Ангел Тилвар и холандската му колежка Кайса Олонгрен.
руснаци в предградията на Херсон стреляха с артилерия по кола, в която двумесечно момиченце и семейството му се връщаха от медицински преглед
Вследствие на обстрела колата се е запалила. 36-годишната майка е в тежко състояние в болница. Убит е мъжът, който е шофирал. Вероятно става въпрос за 64-годишния дядо на детето. Огледът ще трябва да установи коя е жертвата, тъй като тялото е почти напълно изгоряло.
По предварителна информация момиченцето е диагностицирано с минно-експлозивно нараняване на главата. Средно тежко състояние. Лекарите оказват необходимата помощ и се борят за живота на майка й.
Нашият враг е жесток. И разбира само езика на властта. Ще има отплата.
руската армия масирано обстрелва централната част на Херсон
62-годишна жена и 45-годишен мъж от Херсон са починали от раните си. Двама мъже са хоспитализирани в хирургично отделение. 62-годишният е с наранявания по краката, а 64-годишният е с наранявания в областта на корема. В болницата са откарани и 50-годишен мъж и 67-годишна жена.
Освен това руската армия подпали една от болниците в Херсон. В резултат на обстрела са унищожени линейка и други автомобили.

Read also


up