31.12.2023
Literature
eye 23

Война. Ден 624

Война. Ден 624. Khrystia Vengryniuk

Khrystia Vengryniuk

 
10.11
Една моя приятелка, която живее в Одеса ми пише че това, което се случва днес е нещо страшно. Само вечерта имаше 8 пъти въздушна тревога. Ракетите пристигат след няколко минути. Две ракети тип калибър уцелиха вилна зона. Под развалините е открита 96-годишна жена. За какво беше всичко това?! Други две 70 годишни жени също са ранени .....Ето с кого воюват рашистите. С пенсионери и хора от времето на Втората световна война.
През нощта ВВС унищожиха 5 дрона и 1 X-59
В нощта на 10 ноември 2023 г. руските нашественици атакуваха с ударни БЛА и управляеми въздушни ракети.
Общо руснаците изстреляха 6 ударни БПЛА „Шахед-136/131“ от района на Приморско-Ахтарск (Краснодарски край), 1 управляема авиационна ракета Х-31 и 1 КАР Х-59 от въздушното пространство на окупираната Херсонска област.
Нашите ВВС успяха да неутрализират
5 ударни БПЛА и 1 управляема въздушна ракета Х-59 над Днепропетровска, Харковска, Николаевска, Полтавска и Киевска области.
Орбан се противопостави на преговорите с Украйна за членство в ЕС
"Преговорите за членство не трябва да започват, това е ясната позиция на Унгария", каза той и добави, че Брюксел "дължи пари" на Будапеща.
"Бих искал много ясно да заявя, че отказът на Унгария да започне преговори с Украйна за членство в ЕС не е предмет на бизнес споразумение. Той не може да бъде свързан с въпроса за средствата, които Унгария има право да получи", подчерта Орбан.
Както отбелязва Ройтерс, правителството на Орбан е изправено пред икономическа стагнация и нарастващ бюджетен дефицит тази година, докато Унгария се бори да преодолее най-високата инфлация в Европа, която надхвърли 25% през първото тримесечие.
руснаци обстреляха село Киндийка в Херсонска област
руската армия е стреляла с артилерия около 10.30 ч.
69-годишен мъж е починал от раните си на място. Друг местен жител на 63 години е с взривна травма и травма на гърба.
Окупаторите атакуваха с дрон една от т.нар. "точки на непобедимостта" в Херсонска област
„Така изглежда сега тя. Тази точка се намира в Золотая балка, Новоалександровска община. Преди половин час руснаците хвърлиха експлозиви върху сградата от дрон"
врагът удари Никопол с два дрона камикадзе
67-годишна жена е убита, 68-годишен мъж е ранен
окупаторите удариха Новорайск в Херсонска област: шестима са ранени
61-годишен мъж е с опасност за живота.
Четирима души са настанени в лечебно заведение в средно тежко състояние.

Read also


up