31.12.2023
Literature
eye 46

Война. Ден 632

Война. Ден 632. Khrystia Vengryniuk

Khrystia Vengryniuk

18.11
В Украйна вече е зима, което означава, че рашистите целево и систематично ще удрят страната ни, за да ни избиват отново със студ. Сега в повече от половината региони на Украйна има тревога, летят дронове. Ние също сме притеснени, дронове летят по посока на нашия регион, може би минават покрай нас, но няма значение, във всяко кътче на Украйна винаги има страх.
Защитници ни свалиха 29 шахеда над Украйна през нощта
От 20:00 часа на 17-ти до 04:00 часа на 18 ноември 2023 г. руските нашественици атакуваха Украйна от северна и югоизточна посока (Курска област, Приморско-Ахтарск - руска федерация) с БПЛА тип "Шахед".
Изстреляни са 38 ударни безпилотни самолета "Шахед-136/131", 29 от тях са унищожени.
В Одеса 2000 семейства останаха без ток след нощния обстрел от руснаците
рф удари обект от енергийната инфраструктура, което предизвика пожар. В момента енергетиците на ДTEK работят по възстановяването на електроснабдяването, съобщават Олег Кипер
Олаф Шолц призова путин да "направи първата стъпка към възможно мирно уреждане на Украйна"
„Той (владимир путин) трябва да изтегли войските. За момента обаче няма индикации това да се случи. путин не трябва да успее в целта си да използва сила, за да анексира част от съседна страна“.
Шолц каза, че е "готов за нови преговори" с президента на руската федерация. Това обаче "ще има смисъл" само ако путин "е готов да действа", пише Sueddeutsche Zeitung.
За последно Шолц и путин разговаряха по телефона на 2 декември 2022 г. Канцлерът многократно е заявявал, че „по принцип е готов за по-нататъшни преговори, но в същото време е необходимо путин да направи видими промени“.
Също така Шолц многократно увери Украйна, че „ще бъде предоставена помощ в отбраната срещу руската инвазия, колкото е необходимо“.

Read also


up