01.01.2024
Literature
eye 365

Война. Ден 655

Война. Ден 655. Khrystia Vengryniuk

Khrystia Vengryniuk

 
11.12
През нощта врагът се опита да атакува Киев с балистика: силите на ПВО свалиха 8 ракети
Около 4 часа сутринта на 11 декември руските окупатори изстреляха 8 балистични ракети по Киевска област. Ударът е нанесен от северна посока, по предварителни данни- от Брянска област на руската федерация. Всички цели бяха унищожени.
По време на отблъскването на ракетния удар осколки от ракети са паднали в Дарницки район на града.
Ранени са четирима жители на Бортничи: мъж, роден през 1992 г. е получил охлузна рана, както и три жени родени 1963, 1990 и 1992 г. - всеки има остра реакция на стрес.
Също така фрагмент от ракета е открит на територията на магазин-склад в квартал Дарница. Няма пожар или щети по сградата.
Снимката показва последствията от падащи отломки в Бортничи
Също през нощта над Украйна бяха унищожени 18 шахеда
Освен ракетния удар по столицата, през нощта на 11 декември окупаторите атакуваха Украйна с дронове "Шахед" от окупирания Крим.
Регистрирани са общо 18 изстрелвания на атакуващи БпЛА. Всички са унищожени от противовъздушната отбрана.
Все по-малко са купувачите на газ от руската федерация в Европа
Сърбия и България завършиха изграждането на 170 км газопровод, който ще намали зависимостта им от руски газ.
Станцията беше открита на 10 декември, неделя. На събитието присъстваха президентите на Сърбия, България и Азербайджан, като основен потенциален доставчик на газ.
Годишният капацитет е 1,8 милиарда кубически метра - това ще покрие до 60% от енергийното потребление на Сърбия и ще осигури на България достъп до газ от Западна Европа или Адриатическо море, съобщиха от Министерството на енергетиката на Украйна.
руснаците извършват средно по 160 военни престъпления всеки ден, - МВР
Украйна се съпротивлява на пълномащабната въоръжена агресия на русия повече от 21 месеца. През това време полицейските следователи са регистрирали повече от 102 000 военни престъпления, извършени от руската федерация, - съобщи министърът на вътрешните работи на Украйна Игор Клименко.
„Средно това са 160 всеки ден. Сред тях са обстрели, стрелба по цивилни, малтретиране на цивилно население, сексуално насилие, незаконно депортиране, отвличане на хора, незаконно лишаване от свобода. Поради руската въоръжена агресия няма напълно безопасно място в Украйна“, отбеляза Клименко.
На свой ред Националната полиция на Украйна постоянно попълва специалната база данни „Военни престъпници“, където се въвеждат данните на всички идентифицирани лица, участвали във военната агресия на руската федерация срещу страната ни. В момента този регистър има повече от 240 000 записа.
„Споделихме събраната информация с нашите партньори по каналите на Европол и Интерпол, а също така обменяме данни по искане на отделни държави. Убедени сме, че всеки човек, който е извършил престъпления срещу украинския народ, трябва да понесе справедливо наказание. И в никоя цивилизована държава този военнопрестъпник няма да има спокоен живот“, каза шефът на МВР.
Силите за противовъздушна отбрана свалиха ракета над Криворижки район на Днепропетровска област
Към 15:00 ч. е унищожена управляема въздушна ракета Х-59 в Криворижки район на Днепропетровска област - Авиационно командване "Изток".
Цяла вечер ракети и дронове летят над Украйна...

Read also


up