20.01.2024
Literature
eye 123

Война. Ден 687

Война. Ден 687. Khrystia Vengryniuk

Khrystia Vengryniuk

12.01
САЩ въведоха санкции заради доставка на балистични ракети от КНДР за русия
На 11 януари Държавният департамент на САЩ наложи санкции срещу три руски организации и едно лице, участващи в прехвърлянето и тестването на севернокорейски балистични ракети, които русия използва срещу Украйна, каза държавният секретар Антъни Блинкен.
руснаците убиха цивилен в Херсонска област
Вчера в едно от населените места на Херсонска област вражески снаряд е разрушил жилищна сграда - под развалините е открито тяло на мъж, съобщава Държавната служба за извънредни ситуации.
15-годишен ученик от Чехия иска да се бие за нашите въоръжени сили
Той казал на родителите си, че отива на училище, но самият той взел задграничен паспорт и заминал за Украйна, съобщава чешката медия Seznam Zprávy.
Полската полиция получила информация от колеги от Чехия и установила, че момчето е в Пшемисл. Той вече успял да пресече границата с Украйна, но благодарение на международното сътрудничеството младежът бил върнат от Полша. Той вече трябва да си е у дома, в Острава.
Нито Украйна, нито русия могат да провеждат настъпателни операции поради интензивното използване на БПЛА от двете страни
Това каза шефът на Министерството на вътрешните работи и съобщенията Кирило Буданов в интервю за френското издание Le Monde.
Друг фактор, който определя невъзможността за настъпление, е гъстотата на минните полета, каквато не е имало от Втората световна война.
Заглушаването на безпилотните самолети изисква съвременна електронна война, а мините изискват специализирано оборудване, добави той.
Армията на руската федерация удари Корабелния район на Херсон
В момента знаем за двама загинали - 80-годишна жена, която е била на улицата по време на обстрела, и шофьор на паркиран наблизо автомобил, каза началникът на военната администрация на града Роман Мрочко.
руските военни хвърлиха управляема авиационна бомба над Авдиевка, насочена към жилищна сграда - загина 28-годишен мъж
Също така руската армия е обстреляла със зенитни ракети Ню Йорк в Донецка област - няма ранени и загинали, частна къща и три високи сгради са повредени
И сега дронове вече атакуват част от Украйна, включително Киевска област. Има шанс тази нощ да има голям ракетен удар по нас.

Read also


up