20.01.2024
Literature
eye 119

Война. Ден 688

Война. Ден 688. Khrystia Vengryniuk

Khrystia Vengryniuk

13.01
Силите за ПВО унищожиха 8 ракети над Украйна през нощта
Регистрирани са общо 40 средства за въздушно нападение на противника: управляеми, аеробалистични, крилати ракети и ударни БЛА.
Повече от 20 средства за въздушно нападение, които не са включени в статистиката на свалените, не са постигнали целта си в резултат на активно противодействие със средства за радиоелектронна борба, казаха военните.
Освен това "руските ракети, които нямат аналог", стават все по-лоши и летят безумно! Това обаче не означава, че те не представляват заплаха, напротив! Затова бъдете бдителни, не пренебрегвайте въздушните тревоги, особено в случаите на използването на "балистика". Да задържим небето“, казаха от ВВС.
Днепровско в Херсонска област попадна под обстрел, в резултат на което е ранена жена - OВA.
Садове попадна под руски обстрел. Изгоря частна къща, има пострадал мъж.
От началото на мащабната война русия е извършила 626 химически атаки
От тях само през януари тази година Силите за отбрана са регистрирали 51 случая на използване от врага на боеприпаси, снабдени с отровни химикали, съобщава командването на силите за поддръжка на въоръжените сили на Украйна.
Динамиката на приложение им нараства. Ежедневно се регистрират до 10 случая на използване на химикали.
Най-често врагът използва гранати, като K-51, RGR, които се изхвърлят от БПЛА. Използват се обаче и самоделни взривни устройства, снабдени с дразнещи вещества. Извършва се и артилерийски обстрел със снаряди, съдържащи химически опасни вещества.
На 14 декември 2023 г. е установено използването на нов тип специални газови гранати РГ-ВО, съдържащи химическото вещество CS.
Документирани са и насочени за разследване 36 случая на използване на опасни химикали.
ращистите пак изведоха ракетоносците в морето, чакаме пак обстрел тази нощ...

Read also


up