11-04-2024 Literature 3

Война. Ден 704

Война. Ден 704. Khrystia Vengryniuk

Khrystia Vengryniuk

 
28.01
През нощта силите на ПВО унищожиха 4 щурмови БпЛА "Шахед".
В нощта срещу неделя, 28 януари, руските нашественици атакуваха територията на Украйна с 8 ударни дрона и балистични ракети.
руснаците атакуваха цивилни и критични инфраструктурни обекти в Полтавска, Донецка, Запорожка и Днепропетровска области.
руснаците през нощта са атакували Мирноград с ракети, има ранени
В собствените си домове 15-годишно момче и 35-годишен мъж са получили минно-взривни наранявания, порезни рани и натъртвания. Лекарите са диагностицирали черепно-мозъчна травма на 30-годишен обитател на съседна къща.
Също така, 14 жилищни сгради, учебни заведения и 9 автомобила са повредени от падащите отломки.
Днес руснаците удариха Берислав с дрон
руската армия хвърли експлозиви върху 54-годишен местен жител. Той е откаран в болница с експлозивна травма и нараняване на крака
руснаците са обстрелвали най-малко 8 пъти село Михайловка в Херсонска област
Един от снарядите е попаднал в къща, ранявайки възрастна жена
Орбан не е единственият: лидерът на унгарската крайнодясна партия каза, че "ако Украйна падне, ние ще поискаме Закарпатието"
Говорейки на годишната конференция на партията в Будапеща в събота, партийният лидер на партията Mi Hazank Ласло Тороцкой каза, че натискът от страна на „международните финансисти“ е довел до война в Украйна, война, която ще „унищожи Европа и ще изпрати икономиката на континента на дъното“. Освен това "Украйна беше купена от BlackRock", най-големият инвестиционен фонд в света, който разполага с повече от 10 трилиона долара.
Той подчерта, че партията му се застъпва за прекратяване на конфликта в Украйна: незабавно прекратяване на огъня, мир и уреждане чрез преговори. Също така, според него, ако държавността на Украйна престане да съществува в резултат на войната, Mi Hazank ще претендират за Закарпатието.
Ще припомним, че вчера стана известно, че проруските власти на Унгария и Словакия не осъдиха доставките на Северна Корея на оръжие за русия за войната срещу Украйна.
руснаците са атакували промишлено съоръжение в района на Кременчук
"За втори пореден ден врагът атакува Полтавска област. По предварителна информация отново е ударен промишлен обект в района на Кременчук. Подробности по-късно".

Read also