11-04-2024 Literature 3

Война. Ден 703

Война. Ден 703. Khrystia Vengryniuk

Khrystia Vengryniuk

27.01
През нощта силите за противовъздушна отбрана унищожиха над Кировоградска област 4 вражески „шахеди“.
От ростовска област окупаторите са изстреляли и ракета „Искандер-М“ по Донецка област. По предварителна информация, жертви няма.
Сутринта вражеската армия хвърля експлозиви от дронове върху Берислав
Мъж е загинал, още един е хоспитализиран.
руската ДРГ застреля брат и сестра в Сумска област, ОВА.
Къщата им се намира в 5-километрова зона, в село Андриевка.
„Отново се обръщам към жителите на 5-километровата зона с молба за евакуация. Този процес продължава повече от месец, оказва се помощ на всеки етап. руските терористи продължават да убиват цивилни. Като се евакуирате от опасните зони, вие ще спасите живота си“
Самопровъзгласилият се президент на беларус александър лукашенко дойде в русия, за да се срещне с путин
Пропагандните руски медии съобщават, че днес диктаторите ще проведат среща в Санкт Петербург и ще подпишат проектодокумент, свързан с договора за създаване на съюзна държава за 2024-2026 г.
путин планира да продължи войната в Украйна до 2027-2028 г., — The Telegraph
Експертите на изданието са убедени, че руският военно-промишлен комплекс се развива опасно и активно. По данни на Министерството на отбраната на страната-агресор през миналата година русия е произвела 1530 танка и 2518 бойни бронирани машини. Производството на танкове се е увеличило с 560%, а на бронетранспортьори - с 350%. русия планира да произвежда 2 милиона артилерийски снаряда годишно, което е два пъти повече от очакванията на западните разузнавателни служби.
„Като добавим към това доставките на снаряди, ракети и дронове от Иран и Северна Корея, русия вече ще възстанови огневото превъзходство, което имаше в началото на войната“.
Западните санкции не пречат на русия да произвежда оръжия, а само я принуждават да харчи допълнителни пари за всеки компонент.
„Те говорят за мобилизиране на своята отбранителна индустрия за следващите три години, което означава, че се стремят да водят война поне три до четири години“, пише вестникът.
Проруските власти на Унгария и Словакия не осъдиха доставката на оръжия на русия от Северна Корея за войната срещу Украйна
Унгария и Словакия не се присъединиха към съвместното изявление на почти 50 държави, осъждащи доставката на севернокорейски ракети на русия. Според държавния секретар на МВнР на Унгария Петер Стараж и шефа на МВнР на Словакия Юрай Бланар на тези страни не са предоставени никакви доказателства за това.
В болница почина 13-годишно момиче, ранено в резултат на руския обстрел на с. Мали бурлук на 17 януари
Противникът атакува населеното място с авиационна бомба. Момичето беше дълго време в кома, получи сложни осколочни рани.
Врагът атакува Полтавска област с ракети
"В района работеше противовъздушна отбрана. Има попадение в промишлено съоръжение на територията на област Кременчуг, което предизвика пожар. Информацията за жертвите се изяснява. Всички съответни служби работят на място".
В Донецка област днес бяха открити телата на 5 души сред развалините на къща, повредена от вражески обстрел на 15 януари
На 15 януари руснаците хвърлиха две контролирани авиационни бомби върху триетажна сграда в Ню Йорк - тогава бяха ранени 3-ма души, 5-ма останаха под развалините.
Издирвателната операция продължи почти две седмици. И днес изпод развалините бяха извадени останките на телата на 5 души.

Read also