Фестиваль Ту Стань! 2014

Фестиваль Ту Стань! 2014

Фестиваль української середньовічної культури «Ту Cтань!-2014» розставив акценти цьогорічної програми: 9-ий фестиваль «Ту Стань!» підтримає середньовічну тематику сучасним рівнем організації дійства.


Фестивальні майданчики уже традиційно діятимуть на території заповідника «Тустань» біля скель, де у ІX – XІІI століттях було неприступне місто-фортеця. Тустань була великим стратегічним об’єктом, який діяв як митниця і оборонний пункт єдиної системи Карпатської лінії оборони південно-західного кордону Київської Русі.
«Ту Стань!» - єдиний у нашій країні фестиваль саме української середньовічної культури. «Ту Стань» особливий, бо:
- імпреза цілісно відтворює побут українського середньовіччя,
- передає високу культуру лицарів-русичів та дух військової звитяги,
- повертає до життя унікальну пам’ятку наскельного будівництва,
- глядачі стають учасниками дійства,
- лише тут можна почути героїчний епос та карпатський фольк.

Однак родзинкою цьогорічної «Ту Стані!» стане лазерне дійство. Промінь проектуватиметься на скелі та ліс під ними і розповість про історію фортеці, подвиг її мешканців та героїчне минуле української держави. За допомогою лазерних зображень та ефектів також пояснять чому саме птаха є символом фортеці в Тустані. Творцями технологічного шоу стали професіонали з компанії «Тех-Арт». Першу «пробу пера» лазерного пензля можна було побачити на фестивалі «Героїчна Тустань», що відбувся в заповіднику наприкінці червня.

Програма фестивалю "Ту Стань! - 2014" буде відома вже незабаром.

Кожен із глядачів, при вході на Фестиваль отримає коротку легенду про те, ким він може стати цими фестивальними середньовічними днями, і за умови активної участі поринути у середньовічне життя, навчитися нового ремесла або проявити свою мужність вправність та мудрість.

Приходьте у середньовічному одязі та у вишиванках!

Вартість вхідного квитка на фестиваль: один день - 30 гривень, усі дні - 50 гривень
Вартість проживання у наметовому містечку - 40 грн з намету, незалежно від кількості днів на фесті та кількості людей в наметі.
Організатори люб'язно видадуть жителям наметового містечка дрова і питну воду