Кращі кардіопротектори: топ-5 продуктів

Кращі кардіопротектори: топ-5 продуктів

   З роками наше серце зношується і дає збої. Але ми можемо його підтримати і без допомоги ліків - за допомогою здорового харчування.


   Одні продукти справляються з цим завданням гірше, інші - краще. Отже, яким з них варто віддати перевагу?

1) Вівсянка допоможе серцево-судинній системі тим, що знизить рівень «поганого» холестерину.

2) Апельсини - солодка соковита профілактика серцево-судинних захворювань. Цитрусові містять корисний вид клітковини - пектини, які знижують рівень холестерину в крові і нормалізують артеріальний тиск. Крім пектинів апельсини містять антиоксидант гесперидин - він зміцнює стінки судин. Дослідження показали ефективність дієти, що містить апельсини, в нормалізації функції судин.

3) Морква. Недавні дослідження кардіопротекторних властивостей показали, що цей солодкий коренеплід, багатий клітковиною, здатний знижувати рівень цукру в крові і запобігати розвитку цукрового діабету.

4) Горіхи, перш за все - волоські і мигдаль. Жменя горіхів в день може знизити рівень холестерину і зменшити запалення в судинах: вони повні мононенасичених жирів і клітковини вітаміном Е, рослинними стеринами.

5) Кабачки - при набряках серцево-судинного походження, атеросклерозі, надмірній вазі; виводять зайву рідину і холестерин.


Читати також