20-09-2018 Музеи 152

Оголена у квітах. Lera Litvinova Gallery

Виставка Оголена у квітах. Lera Litvinova Gallery. Афіша Київ 2018

Lera Litvinova Gallery представляє!

Персональна виставка Євгена Шаповалова «Оголена у квітах»

21 вересня арт-простір Lera Litvinova Gallery представляє персональну виставку Євгена Шаповалова «Оголена у квітах». Lera Litvinova Gallery прагне познайомити поціновувачів мистецтва з творчістю сучасних українських художників та влаштовує різноманітні арт-проекти і виставки як в Україні, так і за кордоном.

виставка вгена Шаповалова Оголена у квтах

Роботи Євгена Шаповалова доповнюють колекції поціновувачів мистецтва з різних куточків світу. Автор комбінує різні жанри живопису, впевнено поєднуючи абстракцію, ню, пейзажі та натюрморти. У роботах Шаповалова присутні риси кубізму - художник майстерно переплітає природні образи з прямими лініями, квадратами та гранями, заковуючи квіти у геометричні фігури або гіперболізуючи оголене тіло.

виставка вгена Шаповалова Оголена у квтах

Творчість Євгена Шаповалова частково можна порівняти із творчістю англійського художника Френсіса Бекона. Обидва митці акцентують увагу глядачів на людському тілі, імпровізаційно та яскраво зображують натуру людини, додаючи геометричних фігур та скульптурності. Але у той час, як Бекон дотримується похмурого та пригніченого настрою, наповнює роботи відтінками гротеску, деформує частини тіла, спотворює їх, аби вказати на трагічність існування, Євген Шаповалов намагається зобразити красу людського тіла, підносячи його вроду. Український автор змальовує жіночу натуру ніжною і безпосередньою, підкреслюючи її форми. Роботи митця вражають своєю оригінальністю, інтимністю і асиметричністю та водночас приваблюють глядача естетикою і гармонійним поєднанням геометричності із природними образами.

виставка вгена Шаповалова Оголена у квтах

Євген Шаповалов у своїй творчості часто використовує пастель – мінеральний пігмент, який є першоосновою фарб. Пастель ідеально підкреслює те, що намагається виразити автор, адже цей матеріал інтимний і ніжний. Техніка пастелі виникла ще у XV ст. Вона вимагає використання шорсткуватої та ворсистої основи, аби утримати порошок, тому у давнину пастеллю малювали на замші. Пастель у свій час використовували такі імениті митці, як Леонардо да Вінчі, Ежен Делакруа, Едгар Дега, Жан Етьєн Ліотар.

виставка вгена Шаповалова Оголена у квтах

Куратором проекту виступає Леонора Янко, мистецтвознавець, арт-менеджер та директор Lera Litvinova Gallery. Вона зазначає: «Стиль Євгена Шаповалова – унікальний, його легко впізнати і неможливо забути. Автор наділений неймовірним відчуттям естетики, яке він вміло переносить на полотно, змішуючи кубічні форми зі звичними нам образами, живу і неживу природу. Роботи митця змушують глядача вдивлятися у кожен елемент композиції та шукати серед мозаїки нові деталі, непомітні з першого погляду».

виставка вгена Шаповалова Оголена у квтах

21 вересня – 14 жовтня 2018 року

м. Київ, провулок Євгена Гуцала, 3

Вхід вільний.

тел. 050 033 33 17


Читати також