Як пройшов фестиваль «Скіфи» 2019

Міжнародний фестиваль кінних бойових мистецтв «Скіфи». Київ 2019. Пост-реліз

22-23 червня 2019 року в Древньому Києві в Князівстві Київська Русь відбувся Міжнародний фестиваль кінних бойових мистецтв "Скіфи". В рамках фестивалю проходив турнір з верхової стрільби з лука, що зібрав на великому ристалищі найкращих кінних лучників з Європи та Азії.

Організатором змагань виступила Всеукраїнська федерація верхової стрільби з лука.

Це було неймовірне видовище! Протягом двох фестивальних днів спортсмени-віртуози вражали глядачів своєю майстерністю, що на межі спорту і мистецтва. Верхова стрільба з традиційного (історичного) лука – це надзвичайно складне завдання для учасників змагань, та в той же час, азартне і захоплююче дійство для глядачів. Важко навіть уявити як це: вправно керувати конем на повному скаку в галопі, та водночас, затамувавши подих на мить, між ударами копит, влучати в ціль!

За правилами змагань всі учасники були вдягнені в історичні костюми та використовували традиційні луки та стріли, які були виготовлені за технологіями епохи та місцевості, що вони представляли.

Спортсмени виступали в тандемі з унікальними кіньми історичних порід, що зібрані з різних куточків світу в Княжій стайні. Складності верховій стрільбі з лука додавала ще участь в турнірі коней-ваговозів, розміри та галоп яких дуже відрізняються від коней, на яких зазвичай тренуються вершники.

Змагання проходили у «древньокиївському» стилі: по кільцю в чотири мішені та по прямій в одну мішень за заїзд. Також в суботу пройшли змагання в особливій номінації «Нічний кінний лучник». Унікальність цих змагань в тому, що вони проходять в сутінках, при світлі смолоскипів. Турнір в такому видовищному форматі проходить тількі в Князівстві Київська Русь.

Інтрига і запекла боротьба тривали до останнього пострілу!

В перервах між змаганнями програма доповнювалась виступами пішого та кінно-трюкового театрів Древнього Києва, конкурсами та іграми з відвідувачами, майстер класами, танцювальними флеш-мобами та традиційними слов’янськими хороводами.

Крім того гості Князівства мали змогу насолодитися унікальною атмосферою Києва V-ХІІІ століть, прогулятися середньовічними вуличками, побачити монументальні оборонні споруди, княжі тереми, садиби древніх киян, покататися на породистих конях верхи та в екіпажі, відвідати ярмарок майстрів, дізнавшись багато нового про життя наших пращурів.

В неділю, 23 червня відбулось урочисте нагородження переможців змагань.

Отже, представляємо переможців Міжнародного фестивалю кінних бойових мистецтв "Скіфи":

1 місце - Гудим Віталій (Україна, Всеукраїнська федерація верхової стрільби з лука)

2 місце - Фархад Діана (Україна, Всеукраїнська федерація верхової стрільби з лука)

3 місце - Хамза Шанли (Туреччина)

У номінації "Нічний лучник" перемогу здобув Свічков Владислав (Україна, Всеукраїнська федерація верхової стрільби з лука)

Щиро вітаємо переможців та всіх учасників фестивалю, бажаємо їм нових досягнень та призових місць у змаганнях.

І, традиційно, вже починається прийом заявок на участь в осінньому фестивалі "Скіфи-2", що відбудеться в Древньому Києві 2-3 листопада 2019 р.


Читати також