Підсумки Чемпіонату світу з середньовічного бою

Чемпіонат світу з середньовічного бою «IMCF 2019». Київ 2019. Підсумки. Пост-реліз

В Чемпіонаті світу під Києвом українські лицарі перемогли 29 країн

16-19 травня 2019 року в Древньому Києві Князівства Київська Русь («Парк Київська Русь») відбувся Чемпіонат світу з середньовічного бою «IMCF World Championship 2019» (в рамках Фестивалю середньовічного бою). Понад 1000 бійців з близько 30 країн світу зустрілися на ристалищі, аби показати свої звитяги та в запеклих боях вибороти титул чемпіонів світу. Цей захід зібрав тисячі глядачів, 55 бійців з усієї України у складі національної збірної та дві сотні для участі в позазалікових бугуртах – групових боях «стінка на стінку». Національна збірна України здобула велику кількість перемог, а також посіла перше місце в загальнокомандному заліку, випередивши близько 30 країн світу.

Вперше за всю історію середньовічного бою Чемпіонат світу пройшов в Україні. Співорганізатором заходу є Міжнародна Федерація Середньовічного Бою (International Medieval Combat Federation, далі – IMCF). Чемпіонат проходив за підтримки Міністерства молоді та спорту України.

На офіційному відкритті змагань, що відбулось в четвер, 16 травня, о 12:30, з привітальним словом від Міністра молоді та спорту Ігоря Жданова виступив заступник міністра Ярослав Войтович. «Вшановуючи епоху, візьмемо собі за взірець ідеальність образу лицаря: постава, одяг, фізична сила, вправність, доблесть – усе те, що сьогодні асоціюється із героїкою спортивної боротьби. Виринаючи з тисячоліть та утвердившись сьогодні, ваші змагання означаться в нашому житті осмисленим спадкоємним долученням до вічних сенсів буття», – йдеться у вітанні Міністра.

Президент Всеукраїнської федерації середньовічного бою, Володимир Янченко, на відкритті Чемпіонату сказав: «Хочу нагадати історію нашого Древнього Києва, якому більше 1500 років. За своїм впливом на розуми людства, на людську цивілізацію він стоїть в одному ряду з такими величними містами, як Древній Рим, Вавилон, Єрусалим, Константинополь. Ви знаходитесь в місці, де відтворюється Древній Київ в масштабі 1:1 згідно з тих наукових знань, які існують сьогодні. І я, дорогі гості, дорогі спортсмени, хочу вас попросити: коли завершиться Чемпіонат, розкажіть у всіх своїх країнах про нашу державу, про наш народ та наш величний Київ.»

У Чемпіонаті взяли участь збірні команди з: Австралії, Австрії, Англії, Аргентини, Бельгії, Бермудських островів, Данії, Естонії, Ірландії, Іспанії, Квебеку, Китаю, Люксембургу, Мексики, Молдови, Нідерландів, Німеччини, Нової Зеландії, Норвегії, Польщі, Сполучених Штатів Америки, Угорщини, Уельсу, України, Фінляндії, Франції, Швеції, Шотландії.

Учасники змагань були вдягнені в важкі металеві лицарські обладунки часів Середньовіччя, і воювали справжньою середньовічною зброєю – мечами, фальшіонами, алебардами, що зроблені у відповідності до історичних зразків.

Одночасно на декількох майданчиках проходили групові бої в чоловічій та жіночій категоріях, одиночні бої в дисциплінах «Щит та меч», «Довгий меч», «Древкова зброя».

18 і 19 травня на «Горіховому полі» Дитинця Древнього Києва проходили дитячі поєдинки в м’якому обладунку у версії «Софт».

В перервах між боями проходила інтерактивна розважальна програма з конкурсами, іграми, запальними хороводами, танцювальними флеш-мобами.

Кожного вечора з 19:00 на Дитинці Древнього Києва проходили бугурти – масові середньовічні баталії, а також відбувалася стрілянина з требушету палаючими ядрами. В суботу, 18 травня, гостей вразив не тільки наймасовіший бугурт, а й феєрична нічна програма з фаєр-шоу, феєрверком та музично-розважальною програмою.

Крім того гостям додали незабутніх вражень шедеври дерев’яного зодчества, що відтворені в Древньому Києві, древньослов’янський колорит і незабутня атмосфера Середньовіччя.

В неділю, 19 травня, відбулось урочисте нагородження переможців Чемпіонату, на якому заступник Міністра молоді та спорту УкраїниМикола Даневич привітав національну збірну.

Щиро вітаємо переможців у дисциплінах:

16 х 16:

1 місце - Україна

2 місце - Польща

3 місце - Данія

10 х 10:

1 місце - Україна

2 місце - Польща

3 місце – Австрія

5 х 5:

1 місце - Україна

2 місце - Польща

3 місце – Фінляндія

3 х 3:

1 місце - Фінляндія

2 місце - Україна

3 місце – Англія

Щит та меч , чоловіки:

1 місце - Польща

2 місце - Україна

3 місце - Австрія

Щит та меч , жінки:

1 місце - Молдова

2 місце - Україна

3 місце - Англія

Довгий меч , чоловіки:

1 місце - Польща

2 місце - Австрія

3 місце – Іспанія

Довгий меч , жінки:

1 місце - Ірландія

2 місце - Швеція

3 місце - Квебек

Древкова зброя , чоловіки:

1 місце - Україна

2 місце - Англія

3 місце – Люксембург

Древкова зброя , жінки:

1 місце - Ірландія

2 місце - Квебек

3 місце – Молдова

Таким чином, вже третій рік поспіль Збірна України залишає за собою титул чемпіонів світу в загальнокомандному заліку.

Але наші українські бійці-спортсмени не довго спочиватимуть на лаврах, оскільки мають тренуватися, аби найкращим чином виступити на Чемпіонаті України з середньовічного бою «Зов Героїв», що відбудеться в «Парку Київська Русь» 20-22 вересня цього року, та вибороти право відстоювати честь України на Чемпіонаті світу з середньовічного бою, що пройде наступного року в Іспанії.


Читати також