​Новий альбом від проекту The Wicker Man​

​Новий альбом від проекту The Wicker Man​. Новини культури 2021

Про гурт

Наприкінці жовтня крос-жанровий дніпровський проект The Wicker Man, творчість якого варіюється від неокласики до текстурного ембієнту та пост-року, випустив новий лонгплей з валлійською назвою “Cynefin” (вимовляється “Кеневін”), виконаний в стилістиці акустичного дарк фолку західноєвропейскього зразка.

Про альбом

Що ж таке Кеневін та в чому полягає його ідея? З суто лінгвістичної точки зору, це слово не має дослівного перекладу, але може означати “місце або обставини, в яких відчувається єдність з природним середовищем”. На думку музикантів, якщо розглянути це поняття під кутом екзистенціальної філософії, то його можна трактувати, як доленосний збіг обставин у житті людини, коли вона починає розуміти свою життєву місію та ототожнювати себе з природою, що її оточує.

Саме Людина та Природа є двома головними абстрактними персонажами цієї історії, що спочатку протиставляються один одному, а згодом трансформуються в єдине нерозривне ціле.

Так, на зображенні першого синглу Sentience акцент зроблений на значущості самої Природи, а Людина виступає лише у вигляді знеособленої фігури, її маленької частини:

Наступний сингл Look at Me навпаки мав антропоцентричний мотив й приділяв увагу Людині, як конкретній особистості, що усвідомлює свою нерозривність з природним середовищем:

Щодо альбому Cynefin, його обкладинка є своєрідним синтезом природного та людського початку, і, таким чином, демонструє прийняття Людиною факту, що вона і Природа - це єдине ціле:

Лонгплей гурту включає як інструментальні, так і пісенні композиції, в музиці яких можна почути акустичні гітари, етнічну перкусію, віолончель та акордеон.

Над дизайном обкладинок працювала львівська художниця Маргарита Вінклер.

Зведення та мастеринг - Олесь Степанов.


Читати також