23-11-2021 Розваги 21406

Найкращі новорічні фільми

Найкращі новорічні фільми

З приходом зими бажання посидіти вдома під теплою ковдрою з горнятком какао / чаю / кави посилюється як ніколи. І, лежачи на дивані, насамперед хочеться подивитися фільм, який відповідає душевному настрою. Що ж, ми підготували для вас цікавий список фільмів. Це будуть як усім добре відомі новорічні картини, так менш відомі стрічки, гідні вашої уваги. Просимо любити та шанувати — Найкращі новорічні фільми!

8 жінок / Франсуа Озон

Режисер Франсуа Озон зібрав у цій комедії найкращих жінок французького кінематографа і змусив їх крутитися у вихорі безглуздь. Родички-подруги збираються зустріти Різдво в садибі у французькому передмісті. Однак там вони виявляють, що господар будинку мертвий, а сам будинок ізольований від світу снігопадом. Вимушене перебування разом у замкнутому просторі призводить до того, що на поверхню спливають таємниці та гріхи героїнь.

Кучерявка Сью / Джон Хьюз

Кучерявка Сью

Фільм Кучерявка Сью знятий дуже давно, але досі це головний і найтепліший різдвяний фільм про чудеса і про те, що той, хто збився зі шляху, також гідний шансу на порятунок.

З новим роком! / Клод Лелуш

Дует гангстерів-професіоналів, Симон і його спільник Шарль, планують провернути велике пограбування ювелірного магазину.

Але несподівано Симон закохується в чарівну власницю антикварного магазину Франсуазу, чия крамниця якраз по сусідству з можливим місцем пограбування. Тепер головне, щоб любовний роман не завадив здійсненню операції…

Міцний горішок 2 / Ренні Харлін

Найкращим різдвяним бойовиком, на нашу скромну думку, є саме ця частина. Молодий Брюс Вілліс проти купки терористів, яким так і не вдалося зіпсувати світле свято. А чого варта сцена з катапультуванням, чудове почуття гумору та легендарна фраза Джона Макклейна, коли він кидає запальничку. Це найкращий різдвяний бойовик, не сумнівайтесь!

Різдвяна казка / Арно Деплешен

Юнона й Абель — літня подружня пара. На Різдво їхні діти мають зібратися під дахом батьківського будинку всі разом уперше за шість років. Старша донька Елізабет приїжджає зі своїм похмурим і мовчазним сином-підлітком Полем. Анрі, паршива вівця в сімействі, привозить коханку.

Молодший із синів Іван прибуває з вірною дружиною Сільвією і двома дітьми. Ще чекають на племінника Симона, сина померлого брата Юнони. Але на порядку денному буде не лише свято в теплому сімейному колі. Для Юнони, у якої виявили лейкемію, це Різдво може стати останнім. Елізабет і Анрі багато років не можуть терпіти одне одного, їм доведеться помиритися. У минулому Сільвії ховається якась зловісна таємниця, яку їй доведеться дізнатися.

Всі частини Гаррі Поттера

У цих фільмах не так багато сцен святкування Різдва, але вони б’ють наповал і заряджають святковим настроєм. Є щось неймовірно магічне в британських студентах у мантіях і шкільній формі, котрі сидять у затишно освітленому залі з золотистими вогнями та прозорим дахом. Обов'язково перегляньте ці фільми (хоч і в стотисячний раз!).

Залягти на дно в Брюгге / Мартін Мак-Дона

Що цікавого подивитися напередодні новорічних свят? Який фільм підніме настрій 30 грудня, коли вас бере нудьга і смуток від безглуздої новорічної метушні та гармидеру? Відповідь проста — «Залягти на дно в Брюгге»!

Дивовижна картина режисера та сценариста Мартіна Мак-Дони не залишить байдужим жодного вибагливого глядача. Прекрасний акторський склад, чудова гра, тонкий гумор. Саме те, що потрібно у новорічні свята.

Це фільм про справжню чоловічу дружбу та відданість. І,.. звичайно, про кохання. Куди вже без нього?

Літаком, потягом та автомобілем / Джон Г’юз

Провідний спеціаліст із маркетингу та реклами після вдалої презентації чергової рекламної компанії вирушає додому до сім’ї. Але через погану погоду всі рейси з Нью-Йорка скасовані, а Нілу необхідно найближчим часом дістатися Чикаго, щоб провести із сім’єю День Подяки. Попутником Ніла стає дивний товстун, якому теж потрібно їхати до Чикаго. Разом з незграбним і дивакуватим незнайомцем Ніл вирушає в дорогу.

Із широко заплющеними очима / Стенлі Кубрик

Білл і Еліс Харфорд — подружня пара, що справляє враження щасливих і дуже успішних людей, які живуть своїм розміреним життям. Але за фасадом ідеальних стосунків ховаються потоки ревнощів, невдоволення, таємних бажань і жаги чогось позамежного.

Сюжет фільму навіяний повістю Артура Шніцлера «Новела про сни», проте Стенлі Кубрик осучаснив твір Шніцлера, крім того ввів у стрічку багато зрозумілих лише небагатьом посвяченим ремінісценцій образів, діалогів (частина з яких стали цитатами).

Різдвяний пиріг / Даніель Томпсон

Різдво — це час радіти життю та вірити в диво, час збиратися разом за сімейним столом. Героїні фільму — три сестри. Вони живуть у Парижі, кожна — море проблем. Старша співає російські романси в нічному кабаре і вже багато років має зв’язок з одруженим чоловіком. Середня — дружина заможного бізнесмена, але її сімейне життя зовсім не таке радісне, як здається. Молодша ганяє Парижем на мотоциклі і знемагає від самотності. Напередодні Різдва їм доведеться пережити чимало хвилювань і дізнатися сімейну таємницю. Але за різдвяним столом усі проблеми відступають і хочеться вірити в щастя.

Поганий Санта / Террі Цвігофф

Поганий Санта / Террі Цвігофф

Віллі — незвичайний Санта-Клаус. Щороку на Різдво він разом зі своїм напарником грабує черговий універмаг. До того ж у минулому він відсидів у в’язниці, був не раз одружений, а нині Віллі — злісний бабій і пияк. Він по-справжньому поганий, нестерпний Санта! Але знайшовся хлопчик, який таки повірив у нього. І Віллі доведеться творити справжні чудеса, щоб цього разу довести задумане до кінця!

Чарлі та шоколадна фабрика / Тім Бертон

Чарлі та шоколадна фабрика / Тім Бертон

Які дива чекають на вас на фабриці Віллі Вонки? Тільки уявіть: трав’яні луки із солодкого м’ятного цукру в Шоколадній Кімнаті… Можна проплисти Шоколадною річкою на рожевому цукровому човні… Або поставити експерименти в Кімнаті винаходів із льодяниками, які ніколи не тануть… Поспостерігати за дресированими білками в Горіховій Кімнаті чи відправитись у скляному ліфті до Телевізійної Кімнати. Ви знайдете дуже багато смішного, трохи таємничого і стільки захоплюючого в цій подорожі, що вона стане такою ж приємною і солодкою для вас, як чудова солодка паличка з рожевою вершковою помадкою від Віллі Вонки.

Чарлі та шоколадна фабрика — із серії різдвяних казок про духовні цінності. Добрий і сповнений чудес фільм, який наповнює святковим настроєм.

Бетмен повертається / Тім Бертон

Бетмен повертається / Тім Бертон

Над Готемом нависла нова загроза. Два ексцентричні персонажі: покинута батьками гидка Людина-пінгвін, що вилізла з міської каналізації, і таємнича Жінка-кішка почали боротьбу за владу. Один із них має намір поборотися за крісло мера міста, а інша відчуває романтичні почуття до готемського героя. Чи зможе Бетмен перемогти таких грізних противників одночасно?

Дід Мороз — відморозок / Жан-Марі Пуаре

Таке враження, що всі божевільні з усієї Франції вирішили зустріти Новий рік разом. П’єр і Тереза — ненормальні оператори паризького телефону довіри. Жозетта — міська пришелепкувата з околиці. Її нечистий на руку дружок Фелікс, який підробляє Дідом Морозом на вулицях. А також — усі, хто повз нього проходив, проїжджав, пробігав. Свято вийшло — мама не горюй! До речі, і без жертв не обійшлося.

Гремліни / Джо Данте

Чарівне пухнасте звірятко Магвай здатне розчулити навіть камінь. А ще у нього абсолютний слух! Тільки будьте обережні - він може загинути від сонячного проміння. На нього не можна бризкати водою. А що буде, якщо нагодувати його після опівночі, навіть страшно уявити…

Нова різдвяна казка / Річард Доннер

Настало Різдво… Але, на жаль, чарівна сила цього чудового свята не може розтопити лід у серцях деяких абсолютно черствих і самовдоволених особистостей. До таких невиправних типів належить і герой цієї картини — магнат Френк Крос.

Він багатий, всесильний і абсолютно байдужий до всього, крім власних грошей. Крос — власник телеканалу, безжальний і холоднокровний бізнесмен, з дуже жорстоким почуттям гумору.

Загалом, Френк — один із тих хлопців, які можуть зіпсувати вам чудове свято. Таких людей, звичайно, треба виховувати. І чим швидше, тим краще. Тож у гру вступають надприродні сили.

У різдвяну ніч перевихованням Френка займуться спеціально підібрані для цього істоти, а саме: примара минулого — веселий таксист із пекла; примара сьогодення — сучасна запальна фея без комплексів, яка використовує методи рукопашного бою, і жахливий небагатослівний посланець майбутнього, з черепом замість обличчя…

Додому на Різдво / Бент Хамер

Додому на Різдво / Бент Хамер

Бездомний Йордан змушений жебракувати, щоб зібрати грошей на дорогу до своєї родини. Колишня дружина Пола забороняє йому бачитися з дітьми. А лікар Кнут кидає дружину вдома та їде на терміновий виклик. У них усіх свої проблеми, своя історія та своя доля. Поєднує їх одне: все відбувається напередодні Різдва.

Санта на продаж / Ялмарі Хеландер

Санта на продаж / Ялмарі Хеландер

Це фільм для тих, хто думає, що він уже не вірить у Санта-Клауса. Далеко, в засніжених горах Лапландії, в ущелині на глибині 486 метрів виявили знахідку, надійно приховану від усіх. Тепер настав час відкрити її світу.

Любіть Куперів / Джессі Нельсон

Сімейні свята — чудова нагода для рідних людей знову зібратися за одним столом, щоб поділитися новинами зі свого життя. Як і більшість жінок напередодні Різдва, головна героїня фільму «Любіть Куперів» Шарлотта Купер заклопотана домашніми справами і всіма необхідними приготуваннями до свята, адже в її будинку скоро збереться все велике сімейство, що складається з чотирьох поколінь. На звану вечерю до них приїдуть рідні діти Хенк і Елеонора, дідусі та бабусі, онуки і навіть далека родичка — тітка Сема, котру всі інші члени сім’ї називають божевільною через її дивні витівки…

Переклад: Юлія Дорош


Читати також