22-11-2021 Розваги 194

A Show To Go: Дивіться корейський Поклик Пекла замість Ковбоя Бібопа та Колеса Часу

Дивіться корейський Поклик Пекла

Минулого тижня у Netflix відбулася прем'єра нового серіалу "Поклик Пекла" (Hellbound) від режисера "Поїзда в Пусан", і це черговий приклад того, як корейська кіноіндустрія еволюціонує семимильними кроками.

Водночас, американська сторона поступово втрачає вплив — починаючи з безсоромно роздутих бюджетів, закінчуючи агресивним впровадженням повістки у сценарій, не враховуючи того, наскільки органічно виглядатимуть ті чи інші теми та акценти.

"Поклик Пекла" не буде таким же хітом, як "Гра в кальмара", але він точно заслуговує на вашу увагу.


Ключова ідея серіалу: людям почав являтися ангел і говорити, що в певний час за ними прийдуть служителі Пекла і заберуть "жертв" у пекло. Силою. І цих монстрів ніщо не може зупинити, якщо ангел призначив час, то це неминуче.

Хоча у серіалу досить містична та релігійна ідеологія, не цій фантастиці присвячений "Поклик Пекла". Це лише обрамлення для історії людей - те, що люди роблять і як роблять, коли на весь світ стає відомо, що Пекло дійсно існує.

Ці історії розділені на два сегменти — одна частина розвивається у 2022 році, а інша у 2027 році, що показує ефект нової віри у більш довгостроковій перспективі.

Тут є елементи екшену, шматочки драми, натяки на романтику, товстий шар містики та психології. Як реагують люди, засуджені до Пекла? Як на вирок реагують оточуючі? Що робити, якщо є усвідомлення неминучості? Як жити у світі, де є об'єктивні факти існування... потойбічного світу?

Якщо ви розчаровані "Колесом часу", "Підставою" або "Ковбоєм Бібопом", то можна спробувати подивитись "Поклик Пекла" — принаймні тут шоуранери не створювали серіал на основі голлівудських чекбоксів інклюзивності.


Читати також