24-11-2021 Розваги 164

Автори «Офісу» пронумерували погляди Джима на камеру, щоб давати Джону Кразінські команди на зйомках

Джон Кразінські та його погляди в камеру

За словами актора, він був свого роду героєм, який разом із глядачами реагував на безглузді ситуації.

Про цю деталь, як і про інші історії зі знімального майданчика, розповіли в нещодавно опублікованій книзі The Ultimate Oral History of The Office, яку написав актор Браян Баумгартнер, який зіграв у ситкомі Кевіна Мелоуна.

Серед одних з найвідоміших рис американського «Офісу» було те, як актор Джон Кразінські, який зіграв торгового представника Джима Галперта, іноді дивився прямо в камеру, ніби звертаючись до глядачів. Зазвичай до такого прийому, руйнуючи четверту стіну, зверталися під час безглуздих і смішних ситуацій, на які по-різному реагував Галперт.

Згодом цей трюк Кразінські став невід'ємною частиною шоу, що автори почали давати різним поглядам номери, щоб швидко промовляти потрібну цифру, тим самим даючи команду акторові та спрощуючи знімальний процес. Про це розповів оператор-постановник «Офісу» Метт Сон.

У нас був свій жарт, наприклад, ми говорили Джону цифру «чотири», після чого він видавав нам особливий погляд у камеру. Так, ці погляди були пронумеровані. Їх було кілька і в залежності від сцени ми казали б Джонові щось на кшталт: «Давай, покажи номер чотири».
Метт Сон, оператор-постановник

Сам Кразінські зазначив, що його персонаж був чимось на кшталт «вікна», що зв'язував світ серіалу з аудиторією, і міг сміятися з безглуздих сцен разом із глядачами.

Я пам'ятаю, як ми розмовляли про це із творцем шоу Грегом Деніелсом. Я був вікном в аудиторію. Я був персонажем, який мав реагувати разом із глядачами. Щоб саме тоді, коли ви самі думали, що ситуація стає смішною, я міг подивитися в камеру і як би сказати: «Ти маєш рацію, це справді смішно».
Джон Кразінські, актор

Погляди Кразінські в камеру стали популярними і поза шоу. Картинки з фразою looks at camera like I'm in the Office (дивлюся в камеру, ніби я в «Офісі») стали використовувати як меми для опису абсурдних, смішних і просто незрозумілих ситуацій.

*looks at the first question on the exam*
*looks at the camera like Jim from The Office*
Бачу перше питання на іспиті. Дивлюся в камеру, ніби я Джим із «Офісу».

погляд Джима

Вижу первый вопрос на экзамене. Смотрю в камеру, будто я Джим из «Офиса».

Автори сіткому, у свою чергу, у 2019 році випустили десятихвилинний ролик, у якому зібрали всі моменти за дев'ять сезонів, де Кразінські дивиться у камеру і начебто звертається до глядачів.



Читати також