26-12-2021 Розваги 150

Елайджа Вуд розповів, що якби «Володаря перснів» робили сьогодні, він був би зовсім іншим

Елайджа Вуд

Як же добре, що Пітер Джексон взявся екранізувати «Володаря перснів» наприкінці 90-х років, коли соціальний порядок денний і агресивні пози меншин не втручалися в першоджерела... принаймні далеко не так агресивно. Тому що якби «Володаря перснів» робили сьогодні, можна не сумніватися, що акторський склад розбавили б товстим шаром інклюзивності, не забувши придумати нові сюжетні лінії, аби задовольнити повістку.

Принаймні так думає Елайджа Вуд. На його думку, сучасна трилогія була б менш вільною у художньому плані, не кажучи вже про вплив інтернету на витоки та чутки зі зйомок. У розмові з The New York Times актор розповів:

«Тоді було разюче відчуття, що ніхто не стоїть над душею. Пітер та команда загалом могли робити фільми такими, якими вони хотіли зробити, без впливу зовнішньої перспективи. Це не означає, що кіностудія не побоювалася чи не займалася фільмами. Вони розуміли ризики створення трьох фільмів поспіль. Але я не знаю, чи зміг би він [Джексон] зробити подібні фільми сьогодні. Подивіться на інтернет — він зовсім інший. Тоді було менше претензій до фільмів. Тоді найменше знали про процес. Ми могли створювати фільми у інформаційній бульбашці. Проблеми того часу були незначними, на зразок фотографів на пагорбі, але це дрібниці. Я не впевнений, що подібне було б можливим сьогодні. Сучасний світ весь у мережі і це відкриває кожному набагато більше доступу до розуміння того, що відбувається».

Цікаво, якби «Володаря перснів» знімали б сьогодні, якими б стали персонажі? За прикладами ходити далеко не потрібно - другий сезон «Відьмака» від Netflix ще краще показав, що роблять сучасні продюсери.


Читати також