15 тонн гуманітарної допомоги для України від Ізраїлю

гуманітарна допомога для України від Ізраїлю

Ізраїльська волонтерська організація United Hatzalah у четвер відправила 15 тонн гуманітарної допомоги для українських біженців до кордону України з Молдовою.

Про це Укрінформу повідомили в ізраїльському інформаційному агентстві TPS.

Зазначається, що чартерним рейсом авіакомпанії El Al у Румунію прибуде допомога у вигляді медикаментів, продуктів харчування, гігієни, одягу.

Окрім того, для допомоги українським біженцям на кордоні приїдуть 40 медиків, включаючи лікарів швидкої допомоги, парамедиків, психологів, терапевтів, які з Румунії відправляться до кордону України з Молдовою, де допомагатимуть українським біженцям.

Як зазначив представник United Hatzalah Девід Кріспіл, що працює на українському кордоні з Молдовою, ізраїльські волонтери щодня допомагають приблизно 1500 українським біженцям, забезпечуючи їх їжею, одягом та за необхідності надають медичний супровід.

ізраїльські волонтери

Як повідомляється, зворотним рейсом літак доставить до Ізраїлю приблизно 150 українських біженців, які мають громадянство Ізраїлю.

Раніше в Україну з Ізраїлю доставили понад сто тонн гуманітарної допомоги, серед яких 17 тонн медичного обладнання та ліків, ізраїльські системи очищення води та комплекти аварійного водопостачання, а також тисячі наметів, ковдр, спальних мішків та верхнього одягу.

Поміж іншого, до України приїхали кілька бригад ізраїльських медиків-волонтерів.


Читати також