04.03.2022
Новини в Україні
eye 118

«Роскомнагляд» закрив доступ до сайту Російської служби BBC News

«Роскомнагляд» закрив доступ до сайту Російської служби BBC News. Останні новини в Украні. Війна в Україні 2022

Російська влада закрила доступ до сайтів Бі-бі-сі - у тому числі bbcrussian.com та bbcnews.com. Наш сайт внесений до реєстру ЗМІ, "що містять заклики до масових заворушень, екстремізму та участі у незаконних масових акціях".

Раніше редакція Російської служби Бі-бі-сі отримала повідомлення від Роскомнагляду з вимогою видалити матеріали, стверджуючи, що вони містять "недостовірну суспільно значущу інформацію, що розповсюджується під виглядом достовірних повідомлень, яка створює загрозу заподіяння шкоди життю".

Блокування доступу до сайтів Бі-бі-сі – це черговий крок у кампанії російської влади проти незалежних ЗМІ.

Бі-бі-сі засуджує цей крок російської влади.

"Доступ до точної, неупередженої інформації є фундаментальною складовою прав людини, і жителі Росії, мільйони яких звертаються до новин Бі-бі-сі щотижня, не повинні бути позбавлені цього. Ми продовжуватимемо працювати, наші зусилля, спрямовані на те, щоб новини Бі- бі-сі були доступні в Росії та в усьому світі", - йдеться в заяві корпорації.

Менш ніж за тиждень з початку війни Росії з Україною аудиторія Російської служби BBC News зросла більш ніж утричі - з 3,1 млн користувачів на тиждень, до 10,7 млн. Найпопулярніша сторінка серед російськомовних користувачів - текстова трансляція новин конфлікту реальний час.

"Часто кажуть, що перша жертва конфлікту – це істина, – каже генеральний директор корпорації Тім Дейві. – На тлі конфлікту, в якому процвітають дезінформація та пропаганда, явно простежується запит на інформацію з вірних фактів та незалежних джерел, яким люди можуть довіряти. І сьогодні, що важливо, мільйони росіян звертаються до Бі-бі-сі".

У п'ятницю 4 березня Держдума одноголосно ухвалила законопроект про покарання за "поширення недостовірних відомостей" про дії російських військових.

Напередодні було ліквідовано радіостанцію "Эхо Москвы". Телеканал "Дождь" оголосив про зупинення мовлення через законопроект, який запроваджує кримінальну відповідальність за "фейки" про дії російських військових в Україні.

27 лютого російська Генпрокуратура заявила, що з початку "воєнної операції" в Україні допомога іноземним організаціям оцінюватиметься на предмет складу статті про державну зраду.

Читати також


up