Як заклеїти вікна скотчем від ударної хвилі: правила та помилки

​Як заклеїти вікна скотчем від ударної хвилі: правила та помилки. Останні новини в Украні. Війна в Україні 2022

Війна України з російськими окупантами триває дев'ятий день, і хоча українська армія героїчно утримує оборону, ворог продовжує обстрілювати житлові райони з мирними жителями. У цей час небезпеку несуть не тільки вибухи снарядів, а й недостатньо підготовлене до обстрілу житло.

Читайте також: Як поводитися при обстрілах. Поради ізраїльтянки

Під час обстрілів критично важливо знаходиться подалі від вікон, які можуть вилетіти через ударну хвилю. Старі вікна в дерев'яних рамах особливо потребують укріплення, але навіть сучасні склопакети варто додатково убезпечити. Зробити це можна як звичайним або малярським скотчем, так і за допомогою газети чи тканини.

Як заклеїти вікна скотчем

Наклейте скотч хрестом (Х), після чого додавайте додаткові смужки, формуючи сніжинку. Чим більше смужок скотчу буде на вашому вікні, тим менше уламків скла розлетиться по кімнаті.

Заклеїти вікно можна рівними смужками скотчу, що щільно прилягають один до одного.

Як заклеїти вікна скотчем

Як заклеїти вікна газетою та тканиною

Якщо в будинку немає скотчу, захиститись від уламків допоможе проста газета або тканина. Наріжте її смужками, змастіть милом і заклейте вікна сніжинкою.

Додатково можна закрити вікна будь-яким твердим щитом. Зробіть це, якщо у вашому населеному пункті/районі існує небезпека артобстрілів, вуличних боїв або ви живете поряд з об'єктами інфраструктури.

Важливо! Почувши вибухи чи стрілянину, відійдіть від вікон, візьміть із собою аптечку, погасіть у будинку світло.


Читати також