​Рабин, близький до Путіна, закликає Росію припинити війну в Україні

Путін

Берел Лазар заявляє, що готовий виступити посередником у переговорах між Росією та Україною, а також закликає зробити все, аби припинити загибель людей в Україні.

Видатний рабин, який вважається близьким до президента Росії Володимира Путіна, закликає припинити війну країни проти України, пропонуючи допомогу у посередництві між двома сторонами.

«Бог очікує, що кожен віруючий зробить усе, що в його силах, для спасіння людських життів. Особисто я готовий до будь-якого посередництва, готовий зробити все можливе і навіть більше, щоб змусити замовкнути гармати та зупинити бомби», - пише рабин Берел Лазар.

Лазар служить головним рабином Росії вже близько 20 років, хоча ця посада дещо оспорюється, і він давно відомий тим, що пов'язаний із російським президентом.

«Наразі настав час для спільних дій. Тому я звертаюся до всіх релігійних лідерів України, Росії, Європи та інших континентів із закликом поєднати зусилля в ім'я світу. Ми, вірні тільки Богові, повинні використовувати весь свій вплив, всю свою силу, щоб зупинити божевілля та запобігти загибелі великої кількості людей», — каже він.

Це є значним відхиленням від попередніх позицій Лазара щодо політики Росії в Україні. 2014 року, коли Росія фактично анексувала Кримський півострів, Лазар засудив українських рабинів, які виступали проти цього кроку, і порадив їм мовчати про «діяльність політиків».


Читати також