​Мінфін США платить за інформацію про приховані статки російських олігархів

​Мінфін США заплатить до $5 мільйонів за інформацію про приховані статки російських олігархів. Війна в Україні 2022

Мінфін США заплатить до $5 мільйонів за інформацію про приховані статки російських олігархів

Уряд США готовий виплатити до 5 мільйонів доларів за допомогу у виявленні яхт, нерухомості, іншого майна та рахунків корупціонерів і олігархів, які допомагають російському уряду підживлювати кампанію війни проти України.

Такі умови пропонує Програма винагород за повернення активів клептократії, яку запустило напередодні Міністерство фінансів США.

«Міністр фінансів отримав законні повноваження пропонувати винагороду до $5 мільйонів за інформацію, яка призведе, по-перше, до обмеження або арешту, по-друге, до конфіскації й, по-третє, до репатріації викрадених активів на рахунках в американській фінансовій системі (включно з філіями іноземних фінансових установ у США), які перебувають у Сполучених Штатах або у власності чи під контролем будь-якої особи США»,- йдеться в документі.

Зазначається, що винагороду виплачуватимуть за інформацію, «яка призведе до обмеження, арешту, конфіскації або репатріації викрадених активів, пов’язаних із корупцією в іноземному уряді», зокрема, російської федерації.

Це означає, що будь-яка особа, яка володіє конфіденційною інформацію про приховані статки російських чиновників чи олігархів, або пов’язаних з ними компаній та фізичних осіб, може розраховувати на винагороду від Уряду США.

Як повідомляв Укрінформ, США продовжують посилювати тиск санкцій та інших обмежень проти росії, а також розширювати міжнародну коаліцію для того, аби притягнути до відповідальності всіх, хто сприяє агресії рф в Україні.


Читати також