​Стівен Кінг більше не видаватиме книги у росії

​Стівен Кінг відмовився випускати свої нові книжки у Росії. Останні новини в Украні. Війна в Україні 2022

Стівен Кінг відмовився випускати свої нові книжки у росії. Він найвидавніший письменник у країні

Американський письменник Стівен Кінг офіційно призупинив співпрацю за всіма новими контрактами у росії. Про це видавництво «АСТ», яке випускає книги Кінга у росії, повідомив агент письменника.

Представник "АСТ" заявив у видавництві "Ведомости", що "на якийсь час" останньою новинкою Кінга російською мовою стане роман "Біллі Саммерс". У російських книгарнях він з'явиться 6 квітня, цифровий реліз роману заплановано на 15 квітня.

"Права на всі раніше куплені твори залишаються за "АСТ" на весь час дії контрактів (найближчі три-чотири роки), а ось нових романів і продовження минулих прав якийсь найближчий час дійсно не буде", - заявили в "АСТ".

5 березня Кінг написав у твіттері, що не планує продовжувати свої книжкові контракти у росії.

Стівен Кінг - найвидавніший на сьогодні письменник у росії. Як зазначають «Ведомости», останні три роки він очолює список авторів за кількістю випущених книг, який складає російська книжкова палата.

З 2016 року в росії було продано майже 6,7 мільйона екземплярів книг Кінга, повідомили «Ведомостям» в «АСТ». Найбільш продаваним став роман «Воно»; за шість років росіяни купили 393 тисячі екземплярів цього твору.

Раніше низка виконавців та музичних гуртів скасувала концерти в росії. Серед них – Бьорк, Іггі Поп, Twenty One Pilots, The Killers та інші.


Читати також