Шон Пенн закликав бойкотувати Оскар, якщо на церемонії не дадуть виступити Зеленському

Шон Пенн підтримав Україну

Американський актор та режисер Шон Пенн закликав бойкотувати вручення кінопремії "Оскар", якщо на церемонії не дадуть виступити президентові України Володимиру Зеленському. З таким закликом Шон Пен виступив в інтерв'ю CNN.

За його даними, американська кіноакадемія вирішила не давати Зеленському слово по відеозв'язку на церемонії вручення золотих статуеток. 94-а церемонія вручення кінопремії "Оскар" пройде в ніч на 28 березня, її початок заплановано на 3 години ночі у Києві.

Якщо виявиться, що так і вийде, я запропонував би всім учасникам - я розумію, що це хвилина їхньої особистої гордості за себе і за їхні фільми, - оголосити протест і бойкотувати церемонію вручення премії "Оскар". Щодо мене: якщо це станеться, то, повернувшись [у США], я публічно розплавлю свої статуетки.

Нагадаємо, що Шон Пенн двічі ставав лауреатом премії "Оскар" як найкращий головний актор:

  • у 2004 році за роль у детективі Клінта Іствуда "Таємнича річка";
  • 2009 року за драму "Гарві Мілк".

Хобі Шона Пенна - зйомки документалок та інтерв'ю з відомими та скандальними людьми. Найвідоміше - інтерв'ю з мексиканським наркобароном Хоакіном Гусманом Лоером, більш відомим як "Ель Чапо". Незабаром після зустрічі із Шоном Пенном Ель Чапо заарештували.


Читати також