Шон Пенн допомагає українським біженцям

Шон Пенн допомагає українським біженцям

Голлівудський актор Шон Пенн відвідав центр допомоги українським біженцям у польському місті Ряшів. Шон Пенн був у столиці України наприкінці лютого, коли почалося вторгнення росії, щоб зняти документальний фільм про конфлікт, що зародився в 2014 році.

"Я був там за день до вторгнення і був там із президентом Зеленським у день вторгнення. За його обличчям я побачив те, що, гадаю, діялося в серцях усіх українців, такого я ніколи раніше не бачив. Це було привілеєм побачити таке, але я сподіваюся, що ніколи мені більше не доведеться побачити подібне, що ми ніколи такого більше не побачимо", - згадує Шон Пенн.

У Ряшові Шон Пенн підписав меморандум про співпрацю із мерією міста. Його благодійний фонд CORE зобов'язався допомагати українським біженцям, які продовжують прибувати до Польщі, рятуючись від війни.

Фонд двічі оскароносний актор заснував у 2010 році, щоб допомогти постраждалим від землетрусу на Гаїті. Раніше він підписав угоду з мерією Кракова про відкриття там офісу та переобладнання незайнятих приміщень у притулки для біженців.

"Я вірю: все, що роблять польський народ та польський уряд, а також весь український народ та український уряд має допомогти перемозі, інакше ми втратимо свободу та демократію у всьому світі", - сказав актор.


Читати також