Tiffany & Co не купуватиме російські діаманти та алмази через бойові дії в Україні

Tiffany & Co діаманти

Ювелірна компанія Tiffany&Co. більше не купуватиме неогранені алмази в росії та російські діаманти, незалежно від того, де їх огранили, на тлі бойових дій в Україні. Про це повідомляється у твіттері компанії.

"Tiffany призупинила закупівлю всіх необроблених алмазів з росії, а також діамантів російського походження незалежно від того, де вони ограновані та поліровані", - йдеться у заяві.

Заходи не торкнуться тих діамантів, які вже закуплені та очікують на обробку або їдуть до постачальників, уточнює Bloomberg.

Тим не менш, у компанії можуть виникнути складнощі для того, щоб відстежити невеликі російські діаманти. До того, як дешевші камені доставляють на обробку, їх сортують за розміром та якістю, при цьому жодних номерів для відстеження діамантам не надають, пояснює Bloomberg.

Tiffany & Co. - Одна з найбільших ювелірних компаній у світі, головний офіс якої розташований у США. До цього бренд також закрив усі магазини у росії.

Раніше компанія Signet Jewelers Ltd., найбільший у світі роздрібний продавець ювелірних виробів із діамантами, запровадила схожі заходи, зазначає Bloomberg. Вони припинили купувати дорогоцінні камені з росії, здобуті після початку бойових дій в Україні.

Крім цього, у середині березня президент США Джо Байден запровадив заборону на імпорт деяких товарів із росії. До цього списку потрапили і діаманти.


Читати також