Decathlon припиняє діяльність у рф

Decathlon припиняє діяльність в рф

Французький гігант роздрібної торгівлі Association Familiale Mulliez оголосив, що мережа магазинів спортивних товарів Decathlon призупинить роботу в росії, повідомляє BFM TV із посиланням на заяву холдингу.

У компанії пояснили, що через міжнародні санкції «умови поставок не дозволяють продовжувати діяльність у росії». У Decathlon наголосили, що продовжать підтримувати "2500 наших російських співробітників, деякі з яких працюють у компанії з 2006 року".

Спортивний ретейлер Decathlon раніше зіткнувся з критикою у соцмережах через те, що продовжив роботу в росії. Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав бойкотувати Decathlon та інші європейські торговельні мережі, які залишились у росії після початку війни. У соцмережах розійшовся гештег #BoycottDecathlon.

У різних містах Росії працювали 60 магазинів Decathlon, що випливає з матеріалів на сайті компанії. За даними "СПАРК-Інтерфакс", виручка Decathlon в росії в 2020 році склала 21,8 мільярда рублів, чистий прибуток - 408,7 мільйона рублів.

  • Мережа магазинів Decathlon належить холдингу Association Familiale Mulliez, який також володіє торговельними мережами "Ашан" та Leroy Merlin, які продовжують роботу в росії.
  • 26 березня в «Ашані» заявили, що продовжать роботу в росії, щоб зберегти своїх співробітників та «гарантувати виконання нашої першочергової місії: продовжити годувати людей у росії та Україні». У росії відкрито 311 магазинів "Ашан", в яких працює 41 тисяча людей. Мережа товарів для будівництва та ремонту Leroy Merlin оголосила 11 березня, що не планує зупиняти роботу у росії. У Leroy Merlin 112 магазинів у росії.
  • Минулого тижня президент України Володимир Зеленський під час звернення до парламенту Франції закликав французькі компанії, зокрема «Ашан» та автоконцерн Renault, піти з росії. Пізніше Renault оголосив, що зупинив роботу на своєму складальному заводі у москві.

Читати також