«Ашан» продовжить роботу в росії

«Ашан» оголосив про продовження роботи в Росії. Війна в Україні 2022

Французька торговельна мережа "Ашан" продовжить роботу в росії, заявив гендиректор компанії Ів Клод в інтерв'ю "Le Journal du Dimanche".

У ході інтерв'ю його попросили прокоментувати слова президента України Володимира Зеленського, який закликав французькі компанії "перестати бути спонсорами російської військової машини" та піти з росії. Ів Клод у відповідь сказав, що Зеленський — смілива людина, але його слова несправедливі.

«Найважливіше для нас — зберегти наших співробітників та гарантувати виконання нашої першочергової місії: продовжити годувати людей у цих двох країнах (росії та Україні). У нас ніколи не було іншої мети. Я готовий прийняти громадську думку, яка з нами не згодна. Нас легко критикувати, але ми є, ми відкриті та діємо для цивільного населення», — заявив голова компанії.

Ів Клод додав, що компанія продовжує працювати в росії заради своїх співробітників та громадян країни. У росії, де компанія представлена з 2002 року, вона має 30 тисяч співробітників. «Ми виступаємо як дискаунтер і віримо, що зробимо свій внесок у часи високої інфляції, щоб захистити купівельну спроможність мешканців», - додав глава компанії.

На тлі російського вторгнення в Україну та введених санкцій багато іноземних компаній, у тому числі французький автоконцерн Renault, оголосили, що призупиняють або повністю припиняють діяльність у росії.


Читати також