Як заспокоїти тварину?

Як заспокоїти тварину? Корисні поради

Тварини бояться гучних звуків, незнайомої обстановки та натовпу. Але, на жаль, останній місяць ми живемо в таких реаліях.

Що робити, щоб заспокоїти свого улюбленця:

  1. Якщо ви знаходитесь вдома, намагайтесь тримати тварину в місці, де найменше чутно вибухи та обстріли. Якщо вам потрібно виходити з твариною на вулицю - тримайте її на повідку. Від гучних пострілів вона може злякатись та втікти. Доречі, на цей випадок слід мати адресник з вашим телефоном та координатами в нашийнику тварини.
  2. Якщо ви переміщаєтесь, то створіть тварині її власний куток: або комфортна по розмірам тварини переноска, або свій куточок з її підстилкою та улюбленою іграшкою у бомбосховищі чи іншому місці.
  3. Майте запас смаколиків, які подобаються вашій тварині і давайте їй їх час від часу.
  4. Не кричіть та не метушіться - тварини відчувають настрій господаря. Якщо ви будете зберігати спокій, то тварині буде легше. Також по можливості беріть свого улюбленця на руки, гладьте, розмовляйте з ним спокійним тоном.
  5. Якщо тварина занадто сильно нервує, то можете дати їй заспокійливе. Наприклад, якщо ви збираєтесь евакуюватись, то можете за декілька днів почати давати тварині калмвет або стоп-стрес. Вони на травах, тому в них простежується накопичувальний ефект (почне працювати на 3-4 день постійного прийому). Якщо тварина дуже нервує і треба вирішити це швидко, то модна одноразово прийняти Габапентин 100мг, доза +-20мг/кг. Дія: тварину може хитати, вона може міцно спати - період напіввиведення 8 годин.

Пам’ятаєте: психологічний стан вашою тварини багато в чому залежить від вас! Даруйте їй свою любов!


Читати також