Як перетнути кордон з хом'яком

сирійський хом'як. Як перетнути кордон з хом'яком

Тамара 一 айтівиця зі Львова, яка живе з сирійським хом'яком Руфусом. На початку війни у Львові було значно спокійніше, ніж в інших містах, тому сім'я до останнього не хотіла їхати. Проте 15 березня Тамара і Руфус були змушені виїхати через дефіцит необхідних ліків. Їхали через Польщу в Німеччину. Тамара каже, що їй шкода Руфуса, адже вдома у Львові він жив у вітрині 100х50 см, яку робили на замовлення. Залишити його вона не могла, бо він для неї як дитина, тому дівчина не могла кинути хом’яка або віддати комусь.

На польському кордоні (Угринів) прикордонники не питали жодних документів, лише спитали яка тварина. Сім'я ночувала в готелях у Польщі та Німеччині, з них не брали оплати за хом'яка і не забороняли жити з ним.

«За можливості краще обирати житло з позначкою pets friendly», 一 радить дівчина, адже в деяких готелях за тварин вимагають доплату. На рецепції в такому готелі Тамара пояснила, що хом'як сидітиме в переносці і з них не взяли додаткових грошей.

Під час подорожі в переносці Руфусу було тісно, він гриз її, просився вийти. В Німеччині довелося купити пластиковий контейнер у місцевому Епіцентрі, щоб йому було комфортніше.

«Поки що в нас немає постійного житла, знайти його важко. Якщо знайдемо, то спробуємо ще покращити умови для Руфуса. В Німеччині одні з найвищих стандартів утримання хом'яків у світі, але лишатися тут не плануємо. Віримо в перемогу, хочемо повернутися додому в Україну.» — ділиться планами Тамара.

Також дівчина поділилася кількома порадами щодо переїзду з дрібним гризуном:

  • беріть максимально велику переноску, наприклад Trixie 30 см або пластиковий контейнер;
  • насипте максимально багато наповнювача, бажано з житла тварини, щоб був знайомий запах;
  • давайте погризушки, палички, корм можна насипати прямо в переноску;
  • не забувайте про поїлку з водою;
  • іноді замість води може дати шматочок огірка, салат;
  • по можливості випускайте тварину побігати по ліжку.

Ми вдячні айтівиці Тамарі за цю розповідь та порятунок свого друга, незважаючи на далеку дорогу та можливі незручності від улюбленця.

Закликаємо всіх, хто переїжджає, брати з собою своїх улюбленців та не лишати їх напризволяще. Адже кожне життя важливе!

сирійський хом'як


Читати також