Кожне життя важливе

Кожне життя важливе! Звернення від UAnimals

Звернення від UAnimals

Кожне життя важливе!

З цим гаслом ми виходимо на флешмоби та марші. Це гасло нашої організації. А зараз це кредо відображається у вчинках наших людей. Людей, які не кидають своїх, які евакуюються зі всіма членами родин.

Марина поділилась з нами історією порятунку своєї сім'ї. Коли почались бойові дії в Димері (Київська обл) вона з сином одразу виїхала на захід України, а її чоловік разом з двома собаками залишився боронити дім.

Димер був зайнятий окупантами вже з третього дня війни, тож чоловік хотів вберегти будинок від них. Проте через 2 тижні без світла, води, їжі та під обстрілами він врешті вирішив, що треба вибиратись. Міст, що сполучає Димер з зовнішнім світом, був підірваний, а на тому боці стояв ворожий блокпост, де окупанти цинічно вирішували: кому залишитись, кому йти далі, а кому — померти.

Але чоловіку поталанило: він зміг вибратись. Проніс на руках через дерев’яну балку, яку поклали замість мосту, своїх собак та пройшов блокпост. Також він допоміг перейти декільком жінкам та переніс ще одного пса.

Далі його чекав шлях 40 км пішки до Києва, аж на Троєщину, де живе його сестра. Половину часу він ніс своїх улюбленців на руках.

Коли Марина запитала чоловіка: «Як же ти дійшов?» він сказав: «Уявляв, що я у комп’ютерній грі на рівні посиленої складності. Малював собі шлях в голові, ніс собак і йшов. Навіть намагався насолоджуватись тою прогулянкою і тим, що живий».

Наразі родина перебуває разом на заході України, а ми — пишаємося героїчністю та самовідданістю наших людей


Читати також