Рекомендації від фахівців при переході на домашній догляд за волоссям

Фахівці - про те, як доглядати волосся, якщо ви переходите на домашній догляд. Поради 2022

Непередбачуваність ситуації змушує багатьох перепланувати власну б'юті-рутину. Економічна складова вже торкнулася всіх — ціни на послуги у салонах та на продукти не можуть не зростати. Тож, як у нинішніх умовах доглядати волосся, якщо можливості різко скоротилися?

Для того щоб зберегти здоровий вигляд волосся в домашніх умовах, необхідно виявити вашу проблематику: яке у вас волосся, чого саме воно потребує. Потрібно буде дотримуватися чіткої інструкції застосування та витрачати на це певну кількість часу. Напрацьована бьюті-рутина та розуміння послідовності нанесення тих чи інших продуктів дуже важливі.

Наприклад, якщо у вас сухе пошкоджене волосся, то вдома необхідно використовувати гаму так званих засобів реконструкції: шампунь, кондиціонер, маску, сироватку. Все це наноситься в певному алгоритмі: шампунь - це подвійне застосування, маску варто витримувати від 10 до 15 хвилин, після маски - кондиціонер (час витримки до трьох хвилин), після кондиціонера - сироватка, яка продовжуватиме дію попередніх засобів. Звучить досить складно, але насправді до такого формату швидко звикаєш і він дійсно дає результат. Також спеціалісти радять звертати увагу на універсальні продукти, які можуть вирішити кілька «проблем» одночасно.

Засоби з масмаркету не завжди програють дорогим. Але в масмаркеті дійсно часто бувають продукти-«пустушки», які нічого поганого не роблять, але й заявлений функціонал не виконують. Тобто вони працюють, але мають дуже слабкий ефект. Наприклад, більшість з них не може повноцінно відновлювати волосся на тривалий період, тому що на це здатні в основному інгредієнти, які коштують дорого і повинні бути присутніми у засобі в концентрованій кількості. Більш професійні засоби зазвичай відповідають заявленому функціоналу, тому ми знаємо, який результат очікувати. Тому краще орієнтуватись не на вартість товару, а на їх ефективність. Потрібно пам'ятати, що ми все одно живемо у вік маркетингу, тому потрібно шукати свій засіб: читати відгуки, коментарі експертів та пробувати.

Що стосується збереження кольору, то краще використовувати продукти з маркуванням солоr safe - їх формула спрямована на захист кольору від вимивання, та пошкоджень. Такі лінії є зараз практично у кожному бренді.

Волосся страждає не тільки від зовнішніх факторів, таких як сніг, вітер, сонце, а й від стресу, а також від нестачі вітамінів в організмі. Тому насамперед варто тримати свій організм у балансі.

Що стосується домашнього догляду за волоссям, звичайно, він повинен бути правильно підібраний. На що звертати увагу при підборі домашнього догляду: тип волосся (тонке, жорстке, натуральне, фарбоване) і тип шкіри голови (жирна, суха, нормальна). Проте варто проконсультуватися зі своїм майстром або поставити питання офіційному фахівцю бренду. Правильно підібрані шампунь, кондиціонер і маска, що відновлює - це мінімум домашнього догляду за волоссям.

Гарне волосся - здорове волосся

Здоров'я волосся — це не тільки генетика, а й те, як ми про нього дбаємо. Наприклад, часті освітлення, щоденні укладання, та використання плойки без термозахисту і низькоякісні засоби для догляду навряд чи позитивно позначаться на якості волосся.

Форма стрижки, підібрана з урахуванням природної структури волосся та його росту, може значно подовжити час до наступного походу до перукаря. Також у багатьох людей у стресових ситуаціях починає випадати волосся - для цих цілей можна розглянути спеціальний шампунь проти випадіння.

Щоб не довелося стригтися часто, віддайте перевагу подовженим варіантам стрижок - вони відростають плавно і дозволяють робити різні укладання за рахунок довжини, змінювати образи. Якщо ви не володієте тонким і гладким волоссям, вдалим варіантом стануть текстурні стрижки та стрижки з різною довжиною волосся - з ними відсутність укладання буде мінімально помітною.

Щоб фарбування виглядало гармонійно в довгій перспективі, варто розглядати зміну кольору на два тони світліше або темніше за свій натуральний колір волосся. Головне, щоб контраст не був сильним, так відростання буде м'якшим і менш помітним. Також, якщо ви переїжджаєте, можна взяти з собою кондиціонери відтінків, які легко знайти в будь-якій точці світу в професійному магазині.

Якщо ви розумієте, що довго не зможете відвідувати перукаря, краще зробити фарбування «з розтяжкою», використовуючи техніку airtouch або балаяж, коли натуральне коріння переходить у світліший тон до кінчиків. Що стосується зачіски, то при відростанні добре поводиться класичне каре - воно завжди тримає форму. Якщо у вас є сивина і ви хочете перекрити її на проділі, можна використовувати спеціальну фарбу-спрей, яка є навіть у масмаркеті.

Щоб колір залишався з вами якомога довше, використовуйте тільки професійний домашній догляд, якомога рідше використовуйте гарячий інструмент і мийте в голову у помірно теплій воді. Порушення цих умов вплине на швидкість вимивання пігменту.

Для того щоб вам не доводилося стригтися кожні два місяці, необхідно дотримуватися простих правил догляду: після шампуню завжди використовуйте кондиціонер, раз на тиждень - маску для волосся, перед сушінням - термозахист і якийсь догляд, що не змивається. Так волосся залишиться здоровим і блискучим.

Якщо ви помічаєте жовтизну в блонді, то подбайте про фільтр для водопровідної води в будинку і зверніть увагу на засоби, що очищають з хелатуючим ефектом - вони нейтралізують мінерали і солі металів, які містяться у воді. Це дозволить зберегти колір, і доглянуте волосся завжди виглядатиме чудово.


Читати також