Чому пасажири віддають перевагу онлайн-бронюванню квитків

Чому пасажири віддають перевагу онлайн-бронюванню квитків

Автобусні поїздки залишаються незмінно актуальними, адже замовити квиток на рейсовий автобус так просто. Першим, що спадає на думку сучасній людині, є онлайн-бронювання. Справді, маючи будь-який гаджет зі стабільним доступом до інтернету, замовити білет максимально просто. Що для цього потрібно?

  • Зайдіть на платформу kolobus.com.ua.
  • Оберіть напрямок, дату відправлення та кількість пасажирів.
  • Проаналізуйте наявні пропозиції та виберіть найкращу.
  • Заповніть спеціальну форму, додавши інформацію про пасажирів і контактний номер телефону.
  • Визначтеся зі способом оплати та внесіть її, якщо обрали оплату онлайн.
  • Отримайте електронний квиток.

Звісно, придбати квиток можна і традиційним способом, в касі автовокзалу. Зверніться до касира та скажіть йому куди, на який час та на яку дату вам потрібен квиток. Розрахуйтеся за нього готівкою або карткою. Отримайте квиток в паперовій формі.

Ще одним альтернативним варіантом буде телефонне бронювання. Деякі компанії надають подібну послугу. Для цього треба знайти їхній номер телефону та подзвонити. Сповістіть оператора про ваш маршрут, дату та час відправлення, а також про потрібну кількість квитків. Потім доведеться здійснити оплату за інструкціями оператора. Після успішного бронювання вам буде надіслано підтвердження та інструкції щодо отримання квитків.

Чому пасажири не люблять купувати квитки в касі автовокзалу

Звісно, кожен спосіб замовлення білетів має свої переваги та недоліки. Потенційний клієнт можете вибрати той, який найбільше йому підходить. Незважаючи на це, найчастіше пасажири купують квитки саме онлайн. І мова не лише в чисельних перевагах даного способу, а й у недоліках замовлення білетів іншими способами. Взяти, наприклад, придбання квитка в касі. Чому цей спосіб не подобається пасажирам?

Черги – один із найбільших недоліків квиткових кас. Можна простояти навіть не одну годину, перш ніж отримати жаданий квиток. Особливо складно дочекатися своєї черги у передсвятковий період. Крім того, квиткові каси годі й порівнювати зі спеціальними платформами. У першому випадку пасажирам доступна обмежена кількість маршрутів і типів квитків. Онлайн-ресурси пропонують величезний вибір автобусів, які прямують та прибувають до різних станцій. Не варто забувати і про акції.

Квиткові каси мають безліч недоліків. Один із найголовніших серед них – необхідність фізичної присутності на автовокзалі, що може виявитися незручно, особливо якщо автовокзал знаходиться далеко від вас. Іноді буває дуже прикро простояти годину в черзі та дізнатися, що білетів на потрібний рейс немає, чи всі вподобані місця зайняті. Існує й певна вірогідність оформлення проїзних документів з помилками, тож - перш ніж зробити остаточний вибір - слід врахувати всі його переваги та недоліки.

Недоліки телефонного бронювання квитків на автобус

Цей спосіб може виявитися зручним у деяких випадках. Однак, під час телефонного бронювання ви обмежені у доступі до детальної інформації про розклади, маршрути та вартість квитків. Вам доведеться враховувати інформацію, яку дасть оператор, що може бути менш вичерпною, ніж та, яку ви можете знайти онлайн. Крім того, у разі замовлення квитків по телефону дуже легко припуститися помилок у введенні інформації чи неправильно зрозуміти деталі, що може призвести до помилкового бронювання.

Телефонне бронювання передбачає певний період очікування, адже бажаючих поспілкуватися з оператором може бути чимало. Крім того, вони мають обмежений час роботи, що унеможливлює бронювання в пізні години чи у вихідні. Що не дуже приємно. Ціна на квитки в такому разі теж може виявитися вищою, адже до загальної суми доведеться додати оплату за телефонне бронювання. Варіанти розрахунку також можуть виявитися обмеженими.

Порівняно з онлайн-бронюванням альтернативні варіанти є менш зручними та більш витратними. Це стосується як грошей, так і часу. Тому вам слід уважно враховувати всі переваги та недоліки кожного зі способів, перш ніж вирішити, який варіант бронювання квитків на автобус найбільше підходить саме вам.


Читати також