Туристичний Київ через два роки після початку війни

Туристичний Київ через два роки після початку війни

Хоча на сході та півдні України тривають бойові дії, життя в Києві майже нормалізувалося. Вулиці столиці вирують, незначні затори сповільнюють дорожній рух, містяни поспішають у своїх справах, гуляють у парках або відпочивають у кав’ярнях. Якби не сигнали повітряної тривоги, можна було б забути, що в Україні вже два роки йде війна.

Що притягує українців до столиці?

Якщо іноземні туристи з початку війни уникають Києва і часто не можуть туди потрапити через обмежене авіасполучення, то українці охоче відвідують столицю. Екскурсії Києвом користуються великою популярністю, хоча через війну багато маршрутів пролягають поблизу укриттів. Гіди часто збирають групи до 20 осіб, а для тематичних поїздок залучають ще більше людей.

Багато закладів культури відновили свою роботу. Ви знову можете провести вечір у Національному академічному драматичному театрі імені Лесі Українки, в опері, відвідати мистецькі галереї. Мцкм Київ «Жовтневий палац» пропонує різноманітні розважальні шоу-програми. Знову можна відвідати музеї, наприклад Національний музей історії України.

Туристів до Києва приваблює:

  • Історія та культура. Київ – одне з найстаріших міст Європи. Місто пропонує величезну кількість історичних пам'яток та культурних майданчиків.
  • Архітектура. Різноманітна архітектура Києва поєднує стилі різних епох, починаючи від середньовіччя до сучасності. Від давніх православних соборів до будівель радянських часів та сучасних хмарочосів.
  • Природа. Київ розташований на берегах красивого Дніпра та має багато парків і зелених зон, де можна відпочити від міської метушні.
  • Кулінарні враження. У Києві є безліч ресторанів та кав'ярень, де можна смакувати чудові страви української кухні.

Зараз багато українських туристів почуваються достатньо безпечно, щоб відвідати Київ та скористатися його туристичною пропозицією. Біженці зі сходу та півдня також охоче беруть участь в екскурсіях. Трапляються також іноземні волонтери, які навіть просять організувати екскурсії англійською мовою.

Українська туристична сфера робить свій внесок у захист країни. Багато туристичних агентств та гідів віддають частину своїх доходів на потреби ЗСУ, роблять знижки військовим та їхнім родинам.

Іноземних туристів все ще бракує

Більшість іноземців, яких ви сьогодні можете зустріти в Києві, – це журналісти, політики та члени гуманітарних організацій. Співробітники української турбізнесу не очікують швидкого повернення іноземних туристів. Це вимагатиме не лише припинення російських обстрілів, а й скасування воєнного стану та відкриття українського повітряного простору.


Читати також