Осінні вихідні в Україні: куди поїхати та як насолодитися чарами осені

Осінні вихідні в Україні: Куди поїхати та як насолодитися чарами осені

Осінь не обов'язково повинна бути сірою, нудною та депресивною. В Україні вересень і жовтень зазвичай характеризуються малою кількістю опадів з помірними температурами близько 15°C, що дозволяє проводити багато часу на свіжому повітрі та насолоджуватися красою природи. Чудові кольори дерев, ціла палітра золотого, червоного та коричневого, чисте повітря, ранки, оповиті сонно-м'яким туманом.

Восени мало хто бере відпустку для далеких подорожей, але здійснити кількаденну поїздку в межах України може кожен. Так, наприклад, з Рівного різноманітні тури вихідного дня представлені на сайті https://atlanttour.com.ua/turyzrivnoho/.

Куди поїхати на вихідні?

Вересень, жовтень і листопад - ідеальні місяці для гірських походів. Обираючи цей напрямок, пам’ятайте, що гори вимогливі до туристів, тому подбайте про теплий одяг, зручне взуття, яке підтримує щиколотку, гарячий чай у термосі та шоколад, який обов’язково стане у пригоді. Добре підготовлені, ви неодмінно будете винагороджені неймовірними пейзажами та незабутніми спогадами. До найпопулярніших гірських турів належать:

  • Тур на гору Хом’як.
  • Тур на Говерлу.
  • Світанок на полонині.
  • Похід на гору Шпиці.

Список цікавих місць України не обмежується Карпатами. Чимало визначних пам'яток можна знайти і в інших регіонах. Для тих, хто любить активний відпочинок, осінь – це чудова пора для велопрогулянок вихідного дня та катання на байдарках. Любителі історичних місць можуть відвідати замки Тернопільщини, палаци Львівщини та Буковини.

Ще один цікавий спосіб насолодитися чарами золотої осені – агротуризм. Восени ліси рясніють опеньками, лисичками, маслюками та білими грибами. Кожен фотограф тільки й чекає моменту, коли на луках чи в лісах заграють казкові фарби. Тим, хто любить екологічно чисті продукти та спостерігати за тваринами, неодмінно сподобається екскурсія до агротуристичних господарств.

Якщо ж ви боїтеся, що погода може зіпсувати осінній відпочинок на природі, варто розглянути пропозицію курортів і термальних джерел, яких багато на Закарпатті. Крім великого переліку косметичних і оздоровчих процедур, SPA-центри пропонують відмінну, часто дієтичну кухню, проживання у вишуканих номерах і додаткові розваги.

Осінні вихідні на Чорному морі

Чорне море демонструє свою дещо більш дику красу після закінчення туристичного сезону. Зникають кіоски та всюдисущі стенди з сувенірами, залишається чисте повітря, шум хвиль і гарні краєвиди.

Рекомендуємо неодмінно обрати один з осінніх турів вихідного дня, адже українська осінь прекрасна!


Читати також