Трускавець - лікувальний рай на Прикарпатті

Розквіт Трускавця: історія, мінеральні води та сучасні курортні комплекси

У довоєнні часи Трускавець був найпопулярнішим курортно-оздоровчим пунктом Прикарпаття. Розквіту місцевих санаторіїв не перервала навіть Друга світова війна та геополітичні перестановки. Сьогодні Трускавець – одне з найвідоміших курортних міст світу, яке має розвинену готельну та лікувальну базу. Одним з найкращих сучасних курортних комплексів Трускавця є Rixos Prykarpattya.

Чому Трускавець користується такою популярністю?

Трускавець – невелике містечко з населенням менш як 30 000 осіб, розташоване приблизно за 90 кілометрів від польсько-українського кордону, у долині гірського потоку Воротища, відомого своїми численними природними багатствами. Тут на самопочуття людини сприятливо впливають:

  • специфічний гірський мікроклімат,
  • величезні поклади мінеральних вод,
  • поклади цинкових руд та гірського воску (озокериту).

Це сприяло стрімкому розвитку не індустріалізованого (і тому незабрудненого) міста. Санаторії, розташовані в цьому регіоні, приймають до двадцяти тисяч осіб на місяць, більшість з яких – іноземні гості.

Цілющі води санаторіїв Трускавця: чому їх варто пити?

Перебуваючи в будь-якому санаторії Трускавця, неможливо не спробувати мінеральні лікувальні води. На території міста є аж 15 джерел, у тому числі найдавніше, видобуте ще у 1835 році, «Нафтуся». Це слабомінералізована вода, яка містить активні речовини, мідь, свинець та срібло. Вона має сечогінну дію, тому використовується при захворюваннях нирок, підшлункової залози, печінки – виводить пісок і метаболічні токсини.

Вода з джерел «Марія» та «Софія» допоможе нормалізувати роботу травної системи. Багата хлоридами натрію, кальцію та магнію, вона заспокоює запалення стінок шлунка, регулює його кислотність і секрецію травних соків і, зрештою, запобігає утворенню виразок та загоює вже наявні. Воду «Броніслава» використовують зовнішньо (для полоскання), особливо при запаленні дихальних шляхів, носових пазух і мигдалин. Цілющі мінеральні води Трускавця також успішно використовують у косметичних цілях, покращуючи стан шкіри та лікуючи її захворювання.

Санаторій у Трускавці: який обрати?

Курорти та санаторії Трускавця за рівнем сервісу не відрізняється від європейських, а в багатьох випадках значно їх перевершують. Це є наслідком сильної конкуренції, адже в цьому маленькому містечку багато медичних центрів та баз відпочинку, які намагаються задовольнити відвідувачів і завоювати їхню прихильність. Спеціальні пропозиції Rixos Prykarpattya включають:

  • віковий Check-up,
  • Rixos Weekend,
  • знижки при ранньому бронюванні,
  • розкішне святкування дня народження.

Читати також