Хочете подорожувати Україною? Почніть із Києва!

Київ що подивитись

Кожному туристу, котрий приїжджає в Україну, слід обов’язково побувати в Києві. Знадобиться не менше трьох днів, щоб відвідати всі найцікавіші місця української столиці та пізнати її з найкращого боку. Якщо ви не знаєте, куди піти в києві, рекомендуємо почати з Подолу. Це найчарівніший район міста, який знаходиться прямо на Андріївському узвозі – найпопулярнішій туристичній вулиці, що рясніє сувенірними кіосками. Ця вулиця знаходиться неподалік від історичного центру Києва.

Лавра та найвищий пам’ятник столиці

У Києві є багато розкішних кафе та ресторанів, тому смачно поснідати вдасться практично у будь-якій частині міста. Далі рекомендуємо вирушити до станції метро «Арсенальна» на червоній гілці. Це найглибша станція метро у світі. Щоб подолати 105,5 метрів до виходу з «Арсенальної» потрібно два ескалатори та близько п'яти хвилин. Після цього туристи можуть продовжити прогулянку до одного з найвідоміших монастирів Києва – Києво-Печерської Лаври, що є об’єктом Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Це займе всього 20 хвилин пішим ходом. Дорогою можна відвідати парк із чудовими краєвидами, а також кілька музеїв і пам’ятників.  

Столиця України відома на весь світ пам'ятником «Батьківщина-мати», що знаходиться приблизно за 20 хвилин ходьби від Лаври. Цей величезний монумент стоїть на вершині Національного музею історії України у Другій світовій війні.  

Прогулянка від Маріїнського парку до Подолу

Київ багатий на цікаві місця. Незабутні враження подарує прогулянка Маріїнським парком, що знаходиться за 5 хвилин від станції метро «Арсенальна». Цей парк налічує близько 130 років, у ньому розташовано кілька історичних пам’яток. Одна з них – Маріїнський палац (закритий для публіки, але доступний для споглядання з вулиці). Прямуючи вздовж парку можна пройти поруч старого стадіону «Динамо» та вийти біля Арки Свободи українського народу. Тут є чудовий оглядовий майданчик, тому це місце користується популярністю як серед місцевих жителів, так і серед туристів. Далі туристичний маршрут пролягає через парк Володимирська гірка, алею художників і костел святого Андрія. Звідси, пройшовши Андріївським узвозом, туристи опиняться в центрі історичного Подолу, де можна:

  • смачно поїсти,
  • придбати сувеніри,
  • зробити гарні фото,
  • поспілкуватися з місцевими жителями.

Багате нічне життя Києва

Якщо після денної прогулянки залишилися сили для розваг, то можна завітати в один із нічних клубів. Зазвичай у них збирається багато молоді та туристів з різних країн світу. Дискотеки у центрі Києва нічим не поступаються європейським. Це ідеальні місця для гучних вечірок у колі друзів, а також нових знайомств.

Після такого активного відпочинку можна скористатися головною станцією метро Подолу – «Контрактова площа» на синій гілці – та повернутися до свого готелю. Така одноденна прогулянка Києвом обов’язково подарує незабутні враження.


Читати також