Подорож до Європи на авто: міфи та реальність

Подорож до Європи на авто

Багато хто боїться вирушати в дорожній круїз європейськими країнами на власній машині, віддаючи перевагу готовим туристичним путівкам, авіаперельотам, гарячим рейсам. Насправді страхи живлять міфи, створені мандрівниками, які звикли користуватись готовими пропозиціями, котрі не ризикнули відкрити для себе щось нове. Міфи, які розвінчуємо: їхати дорого, мовний бар'єр, електронний поліс зелена карта й інші труднощі з документами, незнання доріг і правил.

Дорого подорожувати авто по Європі

Перше, що лякає багатьох, – вартість, адже готові бюджетні тури здаються такими дешевими порівняно з вартістю бензину та дорожніми витратами. Насправді комфортна подорож, переліт і проживання пропорційні ціні, тому за це однаково доведеться платити. Мандрування на машині стане суцільною економією, якщо вирушаєте не поодинці, а вдвох чи втрьох - це і веселіше, і витрати діляться.

Незнання мови

Для більшості мовний бар'єр – вагомий чинник невпевненості у собі, з яким досить легко боротися. Зараз кожна сучасна людина володіє достатнім запасом слів, які мають лексичну схожість у різних країнах. Особливо легко може бути у слов'янських країнах: Польщі, Словаччині, Чехії, Болгарії, Хорватії, Словенії, Сербії та Чорногорії. Багато що можна пояснити жестами та простими словами, реченнями. В Європі дуже розвинене самообслуговування: у ресторанах, на заправках, у магазинах не доведеться говорити, відповідати на питання. Якщо все ж таки потрібно вступити в бесіду, зараз існує достатня кількість програм з перекладачем.

Страхування авто

Інформація про те, що оформлення грін карти займає багато часу і можуть виникнути з нею проблеми - ще один міф. За допомогою спеціального сервісу страхування авто займе кілька хвилин і буде дешевшим. Достатньо ввести дані про транспортний засіб, інформацію про себе, часові рамки майбутньої поїздки - і документ буде згенеровано у цифровому форматі. Ті, хто звик до паперових носіїв, можуть бути спокійні в електронному варіанті - страховка має ту ж силу, тільки небезпека її забути або втратити виключається.

Труднощі на шляху

На дорогах можна орієнтуватися по навігатору та «поведінці» інших машин, основні знаки практично нічим не відрізняються від наших, а незвичні - логічно розміщені та візуально зрозумілі. Самі дороги багато в чому якісніші за українські, а розміщення продумане, не ускладнене глухими поворотами і перехрестями. Звичайно, в кожній країні свої обмеження за швидкістю та зупинками, але про це можна дізнатися заздалегідь і дотримуватися правил.

Подорожувати на авто по Європі сумно

Ще одна помилка мандрівника-початківця - думка про те, що самому неможливо підібрати цікавий маршрут і побувати біля пам'яток, відомих локацій. Насправді більшість готових турів продумані схематично однаково, а для тих, хто не вперше з візитом, бувають відверто «заїждженими», і відвідати насправді вражаюче місце немає можливості. Коли ти сам контролюєш всю поїздку, можна прочитати про незвичайні локації на форумах, у спеціалізованих атласах і відчути себе першовідкривачем, вразивши всіх знайомих яскравими фото та відео. Особливо такий варіант подорожі підійде гурманам і любителям незвичайних дрібниць, адже, орієнтуючись на постійний потік туристів, на звичайних маршрутах стоять продавці сувенірів обмеженого асортименту та заклади харчування, які не намагаються приготувати смачно і бюджетно. Подорожуючи самостійно, можна смачно і дешево пообідати, а також привезти додому подарунок, якого точно ні в кого не буде.

Довгий підготовчий процес

Звичайно, поїздка на авто Європою або в певну країну - це не придбати сьогодні гарячий тур, а завтра полетіти, але коли є бажання, можна вкластися в день-два. Якщо машина відносно нестара, на ходу, без видимих ​​пошкоджень і сторонніх звуків, провести швидкий техогляд. Посвідчення водія не потрібно міняти, закордонний або біометричний паспорт зараз є практично у кожного, якщо ні - доступне швидке оформлення. Вже по дорозі, навіть стоячи в черзі на кордоні або зупиняючись на відпочинок, можна замовити електронний поліс зелена карта, витративши кілька хвилин, поки п'єте каву, наприклад.

Підсумок

Тим, хто відкритий для пошуку нових місцевостей, яскравих вражень і дивовижної краси, ніякі міфи не стануть на заваді, тим більше, що насправді немає жодних перешкод. Вартість поїздки, особливо для тих, хто подорожує в компанії сім'ї або друзів, може виявитися дуже низькою, пакет документів також готується швидко. Щодо страху «підводного каміння» іншої країни - з ним легко впоратися, адже загальні правила та принципи залишаються знайомими. Подорож на авто не обмежує у діях, даруючи справжню свободу та незалежність.

Джерело: Автострахування Green Travel


Читати також