Туризм за доби пандемії: куди можна поїхати за кордон зараз? І чи їхати взагалі?

подорожі та туризм

Подорожувати зараз важко, а в багатьох місцях неможливо. Але кордони все ж таки почали потихеньку відкриватися — і цьогорічна відпустка вже звучить як план, а не просто мрія. Але наскільки це ризиковано і чи взагалі можна захиститися від ковіда на відпочинку? Зважуємо всі за та проти разом.

Останнім часом від тривог, плутанини та заборон втомилися всі. Ця стаття написана, щоб допомогти вам визначитися, їхати чи не їхати у відпустку у 2022 році. Читайте, куди можна поїхати з України в період пандемії та чи безпечно зараз подорожувати рідними просторами та іншими країнами.

Для мандрівників зараз непрості часи. І поки світ готується відкритися наново в 2022 році, ми залишаємося поряд, щоб ви продовжували мріяти і планували нові пригоди — чи то короткий відпочинок неподалік будинку, чи політ у незвідані куточки планети. Нові новини про туризм на тлі COVID-19 допоможуть бути в курсі подій і не пропустити момент, коли прийде час для вашої наступної подорожі. Тому слідкуйте за нашою рубрикою Здоров’я.

Деякі країни відкривають кордони та пом'якшують карантинні заходи, але впевненості це не додає. Питання про те, чи безпечно зараз подорожувати, після відновлення міжнародного сполучення хвилює ще сильніше.

Відповідь залежить від багатьох факторів: спосіб подорожі (на літаку, поїзді, автобусі, на машині або якось ще), напрямок, свіжа статистика з випадків зараження COVID-19 у певному місці, карантинні заходи та діючі способи профілактики.

Чи безпечно зараз подорожувати?

Якщо дотримуватись правил безпеки та особистої гігієни, ризик заразитися ковідом на відпочинку не вищий, ніж удома.

Куди безпечно поїхати у 2022 році?

Список країн, куди можна виїхати росіянам поступово зростає. Вже відкрито кордони Чорногорії, Болгарії, Туреччини, Коста-Ріки та ще кількох держав. Там діють слабкі обмеження для мандрівників. Європейські країни зараз вимагають заповнення спеціального формуляра. Але це доволі легко та займе у вас до 10 хвилин часу.

Як краще добиратися до місця відпочинку під час пандемії: автобусом, літаком чи потягом?

Роуд-тріпи на власному чи орендованому авто в епоху пандемії особливо актуальні: хоча б тому, що легше витримувати безпечну відстань. Але подорож автобусом, на поїзді або літаком з дотриманням усіх захисних заходів теж не небезпечніша за похід у продуктовий біля будинку.

Де найбезпечніше жити на відпочинку?

Готелі зараз посилили вимоги до прибирання та гігієни в номерах. Щоб почуватися впевненіше, фільтруйте об'єкти розміщення за найвищою оцінкою за чистоту.

Якщо обираєте компанію-перевізника, радимо звернути увагу на Gunsel Lines.

Gunsel Lines є однією з найбільших транспортних компаній в Україні з 1997 року, яка здійснює понад 26 щоденних рейсів по Україні та 26 рейсів до Європи щотижнево.


Джерело: https://lines.gunsel.ua/


Читати також