Кондитерська мастика: сфера використання

Кондитерська мастика: сфера використання

Кондитерська мастика купити яку можна в інтернет-магазині, зробить ваші страви яскравими та смачними. Вона додасть їм вишуканості й оригінальності. Гнучка та пластична маса застосовується для створення різноманітних декоративних елементів у кондитерському мистецтві. Мастика є одним з найпопулярніших матеріалів для декорування тортів, цукерок, печива, капкейків та інших солодких виробів.

До складу кондитерської мастики входять такі інгредієнтів, як цукор або цукрова пудра, желатин і вода. Желатин додає матеріалу гнучкості й еластичності, що дозволяє легко моделювати різні форми та фігури. Додавання води допомагає розчинити желатин та цукор. В результаті маса набуває консистенції, з якою легко працювати руками.

До основних властивостей кондитерської мастики належать:

  • Гнучкість

Кондитерська мастика дозволяє створювати різноманітні декоративні елементи, такі як квіти, листя, фігури та орнаменти, завдяки високому рівню еластичності.

  • Безліч кольорових варіацій

За допомогою харчових барвників сировині можна надати будь-якого кольору, що корисно, коли треба створювати декор у різних кольорових варіаціях.

  • Легкість у роботі

Сировина легко розкатується й формується. Вона ідеальна для роботи в різних техніках моделювання.

  • Стійкість

Коли мастика висихає, то стає стійкою та зберігає свою форму, не тьмяніє і не втрачає кольору.

  • Приємний смак

Солодкий матеріал використовується в основному для декорування і не призначений для споживання великими кількостями, але він дуже смачний.

Мастика є важливим інгредієнтом у кондитерському мистецтві. Вона дозволяє кондитерам створювати дивовижні та супер креативні декоративні елементи для різних видів солодких виробів. Відрізняється за кольором, складом і смаком.

Де застосовується кондитерська мастика

Сировина має широку сферу використання в кондитерському мистецтві. В першу чергу її замовляють для декорування тортів. Матеріал м’який та пластичний. З нього легко формувати прості й складні декоративні елементи – квіти, листя, орнаменти, фігурки та малюнки. З її допомогою кондитери створюю справжні шедеври. Вона наче пластилін, тож майстри формують дуже деталізовані й реалістичні фігури. Це персонажі фільмів і мультфільмів, тварини, предмети та інші креативні елементи.

Цікаво, та за допомогою кондитерської мастики можна розписувати поверхні тортів, печива, капкейків та інших солодких виробів. Вона дозволяє створювати яскраві й креативні малюнки, написи та орнаменти. З матеріалу формуються різні деталі, такі банти, бортики, маленькі квіти та інші елементи, які можуть ефектно прикрасити торти чи інші солодкі вироби.

Ще один варіант використання солодкої сировини – покриття тортів та печива. Матеріал робить їхню поверхню рівною та гладкою. Зважаючи ж на різноманіття кольорів, кондитерські вироби можуть набувати дуже незвичайного, але привабливого дизайну.

Бажаєте випікати шедеври? Щоб вони були не лише смачними, а й дуже тендітними чи яскравими, візуально приваблювали споживачів, замовляйте кондитерську мастику від YERO COLORS. Ваша кондитерка буде найкращою!


Читати також