Подорож на яхті - розкіш доступна багатьом

оренда яхти

РУ

Гарне узбережжя, прозорі морські води, шикарна обстановка кают і білосніжна яхта, що погойдується на хвилях - найчастіше простим обивателем відноситься до розряду нездійсненної мрії. Але чи так це? Ми спробуємо з вами розібратися трохи нижче.

Дорогі яхти, будь то моторні або вітрильні, вважаються досить витратним задоволенням, на яке викинути кровно зароблені кошти не багато людей здатні. Тільки споруда подібного судна найчастіше обходиться в мільйони доларів, не рахуючи витрати на його утримання, забезпечення екіпажу, страхування і періодичні ремонти. Та й термін очікування готового примірника може затягнутися на роки. Але ж господар судна не завжди може дозволити собі перебувати на його борту. Всього лише пару тижнів, а то і менше, поки вихор робочих буднів знову не забере настільки дорогоцінний вільний час. Так - розкішні каюти, так - власний басейн, так - можна подорожувати уздовж морського узбережжя і побачити безлічі красивих місць. Але чи варта яхта таких витрат?...

Для більшості тих, хто читає ці рядки - не варто. Багато, навіть дуже багаті люди швидко позбувалися своїх придбаних яхт через підвищені витрати на них. Однак це зовсім не означає, що тільки власник може скористатися розкішшю і зручністю яхти.

Достатньо всього лише взяти яхту в оренду.

Що дає оренда яхти?

Ви не купуєте яхту. Тому абсолютно не треба витрачати мільйони на його створення і забезпечення.

Однак ви можете повноцінно відпочивати на ньому будь-яку кількість часу, поки є кошти на оплату оренди яхти.

Вас обслуговують як в кращих готелях світу. При цьому ви не обтяжені єдиним місцем на березі, а мобільні. Вам доступні цікаві місця і навіть знаменні заходи. Наприклад, той же Гран-прі Формули 1 в Монако, яке можна спостерігати безпосередньо з борту яхти.

 Гран-при Формулы 1 в Монако
Або ж відправитися на подорож по величезному і красивому озеру Гарда. Ось самі подивіться.

У вас є окремий майданчик для проведення вечірок і романтичних вечерь, який легко перетворюється в місце для проведення неформальних ділових переговорів.

Ви фактично на час стаєте власником справжнього комплексу водних розваг, так як на борту яхти найчастіше є в наявності комплект водних іграшок, тендери, спорядження для дайвінгу і т.п.

А на великих яхтах у вас буде навіть власний басейн або джакузі і майданчик для пікніка. Але якщо вам мало, то супер’яхта буде готова забезпечити вам вертолітний майданчик і навіть власну субмарину.

Однак за таке задоволення необхідно щось платити?

Без сумніву.

Скільки ж це коштує? Давайте розберемося

Але спочатку згадаємо ціни на європейські готелі на Середземноморському узбережжі. Середній цінник за добу коливається від 200 до 700 євро на добу. Тобто тижневий відпочинок без особливих розваг виллється вам в суму 1400 - 5000 євро. При цьому у вас ще будуть окремі поїздки по місцевим визначним пам'яткам, ресторанчикам, заходам, красивим пляжам і т.д., які також збільшать ваші витрати у 1,5-2 рази. А якщо ви бажаєте відпочити з шиком, то можна сміливо збільшувати цінник ще в двоє, а то й утричі.

Хтось може заявити, що легше взагалі в цьому випадку відправитися на ПМЖ...

Що ж з яхтами. Дивно, але факт - вартість тижневої оренди невеликої яхти або круїзера практично порівнянна з вартістю готельного номера за той же термін. А більші екземпляри будуть майже співставні з вашими сумарними витратами на суші. І це вже яхти з розкішним сервісом на борту. Плюс не забуваємо про їх мобільність. Ви тепер самі вільні вибирати в якому місці морського узбережжя бажаєте зупинитися і позасмагати. Або ж взагалі вийти у відкрите море і там поплавати в кристально чистій воді або ж поганяти на скутері.

В результаті відпочинок на орендованій яхті по вартості виллється приблизно в ту ж величину, що і у звичайному готелі. А от вражень у вас буде куди як більше.

Варто відразу зауважити, що більшість сучасних яхт облаштовані не гірше, а навіть набагато краще готельного номера. Вони чистіше, охайніше, з відмінними видами за вікном (адже ви постійно живете з видом на море). А великі яхти в більшості своїй забезпечені компенсаторами качки, що робить їх зручними для відпочинку навіть гостям, які страждають морською хворобою. Хіба це не чудово?

Причому процес оренди яхти нітрохи не важче замовлення власного туру в туристичному агентстві. Досить звернутися до яхтовому брокеру, ну наприклад ScanMarine TM (Cofrance SARL) - однієї з провідних російськомовних компаній, де вас обслужать також швидко і професійно, як у кращій турфірмі вашого міста. А так як чартерний ринок яхт зараз просто величезний, то і вибір у вас буде незрівнянно більше. Ви зможете вибрати як просту вітрильну яхту, так і величезне моторне судно. Все залежить виключно від ваших бажань.

І ми сподіваємося, що подібна подорож запам'ятається вам надовго!


Читати також