Карпати - незабутня відпустка

Карпати. Неймовірні враження від поїздки

Плануючи свою відпустку, треба ретельно все продумати, щоб не було яких-небудь неприємних сюрпризів і відпочинок пройшов без стресів. Під час відпустки хочеться розслабитися як фізично, так і емоційно, тому ми з дружиною в першу чергу визначилися з місцем, де б хотіли побувати. Вибрали Карпати. Там не були жодного разу, але друзі, котрі повернулися звідти, порекомендували нам неодмінно побувати в горах.

Насамперед ми почали шукати в Яремче готелі, намагалися забронювати номер про всяк випадок в декількох, але буквально найперший нам підійшов на всі сто відсотків.

Коли приїхали на місце, то нас приємно здивував і порадував неймовірний душевний спокій і врівноваженість місцевих жителів, а також їхні привітні посмішки. Зійшовши з потягу на перон, одразу відчули дух вільних Карпат, який не залишав нас упродовж усієї відпустки. Карпати вміють зачаровувати і вражають своєю дивовижною красою.

Відправившись у заброньований готель, ми вирішили, що відпочинок в Карпатах з басейном (як ми планували раніше) тільки цим не обмежиться. Почувши цікаві історії про місцеві пам'ятки та історичні місця, захотіли відвідати і їх. А ще нас порадували смачна кухня, походи в лазні, процедури омолоджування, привітні люди. Й усе це у поєднанні з неповторним видом гір.

Одного разу біля багаття місцеві розповідали історію про Манявский водоспад - перлину, розташовану в Івано-Франківській області. Говорять, якщо побачити там самотню дівчину, то краще не знайомитися, інакше можна назавжди залишитися в тому лісі серед духів; а якщо скупатися в тому озері, то можна помолодшати на декілька років і отримати величезний заряд сили.

Почувши розповідь, ми вирішили поїхати до водоспаду. Як виявилося, наш співрозмовник родом звідти і знає місцевість, як свої п'ять пальців. Через декілька днів ми відправилися в похід. Дорога була нелегка, і з незвички боліло все, особливо ноги, але краса побаченого і свіже повітря, запах хвої зняли всі болі. Ми поринули у світ краси, таємниць і див.

З насолодою поплавали в озері. Не знаю, чи помолодшали, але заряд бадьорості і сили отримали безсумнівно! Повернувшись, ми з дружиною ще довго ділилися враженнями з мешканцями готелю і розповідали, як чудово відчувати єднання з природою.


Читати також