Що варто відвідати у Лейпцигу: найкращі місця німецького міста

Лейпциг: найкращі місця німецького міста

Лейпциг — одне з найцікавіших міст у Німеччині, оскільки має багату історію, культуру та архітектуру. Заснований понад тисячу років тому, сьогодні Лейпциг є одночасно економічним і культурним центром країни, в якому тісно переплетені стародавні будівлі та сучасна архітектура, традиції та високі технології. У чому особливість Лейпцигу та які місця потрібно обов’язково в ньому відвідати — розповідаємо далі.

Як дістатися Лейпцига

Дістатися до Лейпцига досить просто, оскільки він є одним із найбільших транспортних центрів Німеччини. Наприклад, в Україні краще обирати для маршруту Київ Лейпциг автобус, адже таким способом можна дістатися місця призначення якомога швидше та з комфортом.

Більшість автобусів зупиняються між головним залізничним вокзалом міста й оперою. Завдяки розвиненій інфраструктурі Лейпцигу звідти можна зручно дістатися майже до будь-якої точки міста.

Які визначні місця Лейпцига варто відвідати

Більшість історичних пам’яток, видатних зразків архітектури та просто цікавих місць зосереджено в центрі Лейпцига. Це дозволяє оглянути їх практично за декілька годин, тим паче, що довкола історичного центра їздить трамвай. Щоб відчути атмосферу міста, під час прогулянки варто відвідати наступні локації:

  • стара ратуша — розташована на ринковій площі, виконана в стилі епохи Відродження;
  • нова ратуша — будівля міського муніципалітету, яка являє собою цілий архітектурний комплекс з 114-метровою вежею, що виконаний у дусі модерну, ренесансу та готики;
  • церква Святого Миколая — найдавніша церква міста (свого часу у ній вперше був виконаний музичний твір «Пристрасті за Матфеєм» Баха), яка поєднує в собі риси готики, класицизму та ренесансу;
  • погріб Ауербаха — старовинний ресторан, де колись можна було зустріти реформатора Мартіна Лютера, а в повісті Гете відбулась зустріч Фауста й Мефістофеля;
  • пам’ятник Битві народів — найбільший пам’ятник Європи, побудований у 1913 році на честь сторіччя перемоги коаліції над армією Наполеона під Лейпцигом;
  • лейпцизький зоопарк — один із найстаріших у світі зоопарків площею у 27 га, в якому мешкає 850 видів тварин, близько 2,5 тисяч риб і велика кількість екзотичних рослин.

Лейпциг наповнений різноманітними цікавими локаціями, тому не дивно, що протягом багатьох років він приваблює туристів з усього світу. Відвідати це чи будь-яке інше місто Німеччини та Європи можна за допомогою перевізника KLR Bus.


Читати також