Як допомогти знесиленій тварині? UAnimals

знесилена тварина

Під час війни стало значно більше тварин які опинились на вулиці, тож команда UAnimals підготувала для вас кілька підказок про те, як можна допомогти тварині на вулиці:

  • Для початку треба визначити - тварина домашня чи безпритульна. На те, що тварина домашня вказує:  вона виглядає охайно, виглядає розгубленою, шукає когось та зазвичай іде до рук. Також, імовірно, в такої тварини буде ошийник чи шлея.
  • Якщо тварина домашня, варто зайнятись пошуком власників. На тварині може бути жетон із адресником, або ж контактна інформація може бути написана на шлеї чи ошийнику. Також варто зробити якісні світлини тварини та розмістити їх у профільних групах в соцмережах, у себе на особистій сторінці, або звернутись до знайомих волонтерів, щоб знайти старих чи нових власників.
  • Тварину бажано оглянути на предмет поранень і за потреби відвести до спеціалізованої ветклініки. Уточнюйте графік роботи конкретних закладів за телефонами, які вказані на сайтах.
  • Якщо у вас є можливість, прихистіть тварину в своїй оселі допоки власники не знайдуться і не зможуть її забрати, або ж заберіть її до себе назавжди, якщо раптом ця тварина залишилась без господарів. Ви подаруєте їй дім, а у вас  з'явиться вірний друг.
  • Якщо ж тварина безпритульна, ви можете їй допомогти, залишаючи поблизу корм та воду, а також пускаючи її в під'їзди.

Нам варто бути добрими та співчутливим, аби разом подолати жорстокість, яку принесли в нашу країну росіяни.


Читати також