Подорож з улюбленцем

Подорож з улюбленцем. Поради ветеринара

Нещодавно UAnimals проводили прямий ефір з ветеринарним лікарем на тему подорожей з тваринами. Тримайте ці корисні поради ветеринара, додайте їз у закладки, аби важлива інформація не загубилася.

Чи безпечно летіти з маленькою собакою в літаку десь приблизно 3 години?

Так, маленький пес може витримати переліт 3 години без проблем. Важливо продумати, як мінімізувати стрес у тварини. Заздалегідь скористатися заспокійливими препаратами. Раджу габапентин (аналоги: нейралгін та габантин). Доза: 10 мг на 1 кг. Розводити з водою і заливати 2-3 рази на день. Давати за 1-2 години до поїздки. Цей препарат є рецептурним. За рецептом можна звернутись до вашого ветеринарного лікаря. Також для мінімізації стресу у вашого улюбленця раджу забезпечити тварину водою, сухим кормом, пелюшками, улюбленим простирадлом та іграшкою.

Чи це нормально, коли кіт дихає з відкритим ротом та висолопивши язик, коли в дорозі у машині? Поводиться зазвичай спокійно, їсть та п'є, температура в машині нормальна. Навіть, коли даємо таблетку від стресу, то все одно так робить.

За таких умов, та якщо таблетки від стресу дієві, на жаль, це може свідчити про генетичні захворювання серця у деяких порід котів. Рекомендую в таких випадках провести обстеження вашого улюбленця у кардіолога, щоб виключити цей варіант.

Цікавить, яке заспокійливе можна дати в дорогу котику, який дуже нервує під час перевезення (дорога близько 12 годин).

Рекомендую препарат габапентин (аналоги: нейралгін та габантин). Доза: 10 мг на 1 кг. Розводити з водою і заливати 2-3 рази на день (залежно від необхідності). Давати за 1-2 години до поїздки. Цей препарат є рецептурним. За рецептом можна звернутись до Вашого ветеринарного лікаря. Також є ряд препаратів на рослинній основі. Наприклад, KalmVet. Їх варто починати давати тварині хоча б за 2 тижні до поїздки. Втім, я не впевнений в достатньому рівні ефективності цього препарату.

Підкажіть, будь ласка, як зараз можна виїхати з котом в Німеччину, якщо в нього немає паспорта.

Перетнути польський кордон тварині можна без паспорта. Документи оформлять вже на кордоні. Стосовно в’їзду до Німеччини радимо уточнювати інформацію на офіційних сайтах прикордонних служб.

Підкажіть, будь ласка, чи треба оформлювати останню ветеринарну довідку в Болгарії для повернення в Україну автобусом з котом? Всі інші документи є.

Для повернення з твариною в Україну ніяких додаткових документів не потрібно. Ви можете в'їжджати до України з тими самими документами, з якими виїжджали за кордон.

Найкращий ветеринар! Той, хто опікується тваринами по-справжньому! Любимо дуже, вдячні безмежно за нашого врятованого кота 

Дякую! Я виконую свою роботу.

Радимо підписатися на UAnimals у Телеграмі, щоб вчасно отримувати корисну інформацію. 


Читати також