Діти для дітей

Діти для дітей. Афіша Львова

1 червня (середа) в PM Gallery (Львів, вул. Коперника, 17 (-1 поверх)) відбудеться відкриття благодійної виставки-продажу робіт дітей-переселенців з прихистків Львова «Діти для дітей». 

З прибуттям вимушено переселених сімей зі всіх куточків України до Львова викладачі Школи мистецтв вільних та небайдужих відвідували місцеві прихистки та влаштовували для діток безкоштовні майстер-класи. Малюнки, створені цими дітьми, – їх бачення того, якою Україна є зараз і буде після перемоги, а ще їх мрії та спогади про свої   домівки. Ці діти бачили війну на власні очі, але попри усі жахіття, що їм довелося пережити, їх роботи сповнені любові та віри у те, що добро переможе зло і Україна знову розквітне.

Кошти, отримані з продажу робіт будуть спрямовані на підтримку сім’ї з Донеччини, що постраждала під час ракетного обстрілу залізничного вокзалу в Краматорську. 

Інформація прес-служби Лікарні Св. Миколая Першого медоб’єднання Львова про сім‘ю постраждалих:

Він подорослішав тієї миті, коли російська ракета прилетіла на вокзал Краматорська. Сестра-близнючка і мама, які були на пероні, лишилися ніг: дівчинка - обох, жінка - однієї. І 11-річний Ярослав тепер їх доглядає. Навіть сам ходить в магазин поряд з лікарнею. 

На початку квітня мама Наталя вирішила вивезти дітей з-під обстрілів. З валізами вони приїхали на вокзал Краматорська. Поки чекали потяга, Яна попросила в мами чаю, що його на пероні готували волонтери. Ярослав лишився стерегти речі в приміщення. Коли мама з сестричкою вийшли надвір, пролунав вибух. 

Наталя, яка досі не може собі пробачити того походу за чаєм, пригадує: коли розплющила очі, все було в крові. Потім побачила, що у доньки немає ніг. А після того, як не змогла підвестися, зрозуміла, що і сама без однієї кінцівки.

Уже кілька тижнів родина перебуває в Дитячій лікарні Св. Миколая Першого медоб’єднання Львова (вул. П.Орлика, 4). Наляканих сюди їх доправив евакуаційний потяг. Нині дітки і мама вже усміхаються, бо нарешті в безпеці.

Зовсім скоро сім’я вирушить на протезування та реабілітацію до США. Але для цього потрібні чималі кошти, яких у родини немає. Саме тому зараз їм так необхідна будь-яка фінансова допомога. І ми, спільною командою «PM Gallery» та Школи мистецтв вільних та небайдужих вирішили долучитися до збору коштів.

30 травня, у переддень відкриття виставки-продажу картин, розпочнеться також онлайн-продаж дитячих робіт, взяти участь у якому зможуть всі охочі до 3 червня включно. Долучитися до благодійної мети та придбати роботи можна за посиланням -  https://www.facebook.com/groups/1158011241717982. 

Захід відбуватиметься за ініціативи «Школи вільних та небайдужих» та галереї сучасного мистецтва «PM Gallery». 

Відвідати благодійну виставку-продаж  можна буде до 3 червня включно. 

Запрошуємо всіх охочих до участі у благодійному продажі на підтримку постраждалої від війни родини!  

Галерея сучасного мистецтва «PM Gallery»

Адреса: м. Львів, вул. Коперника, 17 (-1 поверх)

Актуальний графік роботи: понеділок-субота 11:00 - 17:00, неділя -  вихідний.

Діти для дітей. Благодійна виставка-продаж

Діти для дітей. Благодійна виставка-продаж

Діти для дітей. Благодійна виставка-продаж


Читати також