Вибираємо контактні лінзи вперше

купити контактні лінзи

Під час візиту до окуліста пацієнт дізнається, чи доцільно йому носити контактні лінзи. Зазначимо, що для деяких людей окуляри будуть єдиним зручним способом покращити зір. Якщо лікар дає рекомендацію щодо придбання лінз, наступним кроком буде чітке визначення того, для чого та як часто вони використовуватимуться. 

Основні типи контактних лінз 

Підібрати та купити контактні лінзи можна в інтернет-магазині МКЛ. В асортименті є також засоби догляду, включаючи розчини та очні краплі. Але починати шопінг варто саме з лінз. Їх можна розділити на дві основні категорії:

  • за терміном носіння (щоденне, двотижневе, щомісячне, тривале);
  • за станом зору, який вони коригують.

Щоденні лінзи стають все більш популярними завдяки максимальній гігієнічності. Деякі люди чергують носіння лінз з окулярами. Тому для них такий варіант є найприйнятнішим. Лінзи, які можна носити впродовж місяця, вважаються економічно вигідними, але треба не забувати слідкувати за їх чистотою та цілісністю. Двотижневі лінзи розглядаються як щось середнє між щоденними та місячними. Лінзи тривалого носіння можна не знімати навіть під час сну. Вони підходять для людей, яким складно часто надягати та знімати їх. Остаточне рішення, щодо доцільності використання лінз тривалого носіння завжди має бути за офтальмологом.

Спеціальні лінзи для корекції стану очей бувають:

  • мультифокальними;
  • торичними.

Якщо пацієнту поставили діагноз пресбіопія (захворювання більш поширене у віковій групі старше 40 років), то офтальмолог запропонує мультифокальні лінзи. Раніше для розв'язання цієї проблеми пацієнтам виписували біфокальні лінзи з чітко розділеними зонами для читання та для споглядання вдалину. Але зараз цей варіант лінз вважається застарілим. Для людей з астигматизмом офтальмологи радять торичні лінзи. Такі порушення зору, як міопія, теж коригуються торичними лінзами.

Синдром сухого ока

Чимало користувачів контактних лінз знайомі з синдромом сухого ока, коли відчуття сухості від присутності чужорідного тіла призводить до роздратування та втоми очей. Офтальмологи радять в такому випадку робити регулярні перерви у використанні лінз.

Не треба боятися експериментувати з різними матеріалами оптичного елементу та навіть брендами. В магазині МКЛ знайдуться лінзи навіть для людей зі стовідсотковим зором, які бажають доповнити свій зовнішній вигляд парою кольорових чи карнавальних лінз.


Читати також