Принципи очисної дієти доктора Маєра

Курс доктора Маєра

Курс доктора Маєра — тижнева лікувальна дієта, метою якої є детоксикація організму шляхом очищення кишківника та зміна харчової поведінки, тобто захист від подальшого отруєння організму токсинами. В Україні курси терапії Маєра проводяться у курортному комплексі Rixos Prykarpattya.

Кому рекомендована дієта Маєра?

Міжнародна медична асоціація Маєра рекомендує лікування людям, які борються з:

  • проблемами травлення,
  • надмірною вагою,
  • печією,
  • повторними респіраторними інфекціями,
  • астмою,
  • дегенеративними захворюваннями суглобів і хребта,
  • проблемами з кровоносною системою.

Курси терапії Маєра також можуть проходити діабетики та люди, котрі страждають від захворювань шкіри, хронічної втоми та мігрені. Дієта дає позитивні результати в регуляції обміну речовин, лікує діарею та запори.

У курортному комплексі Rixos Prykarpattya, окрім курсу терапії Маєра, доступна медична програма Check Up, яка включає повний набір аналізів і апаратних досліджень різних систем організму.

Основні правила дієти доктора Маєра

На першому етапі дієти, який триває 2 дні, в меню входять сухий хліб і молоко. При оригінальному лікуванні Маєра пацієнти п'ють свіже, непастеризоване молоко, яке купується безпосередньо на фермі. У деяких клініках пацієнтам також дають молочні продукти, наприклад сир або пахту.

Молоко потрібно закушувати черствим білим хлібом (наприклад пшеничною булочкою) певним способом. Спочатку треба відкусити хліб, ретельно його пережувати (кожний шматочок потрібно пережовувати не менше 40 разів, щоб стимулювати вироблення слини) та змішати його в роті зі слиною до утворення водянистої консистенції. Тільки після цього можна додати чайну ложку молока і все проковтнути. Таким чином, молоко розщеплюється вже в роті, що запобігає навантаженню шлунка й кишківника.

Протягом наступних п’яти днів до раціону включається 30 г білка на день та некислі овочі. До групи заборонених продуктів входять: цукор, капуста, бобові, сирі фрукти, велика кількість цільнозернових продуктів, алкоголь. Це продукти, які заважають травленню та роботі кишківника.

Дієта Маєра: протипоказання

Медичний центр Rixos не допускає до курсу терапії Маєра людей, які страждають на захворювання травної системи, а також розсіяний склероз, рак, анемію, гіпертиреоз, розлади травлення (булімія, анорексія), харчову алергію (лактазна недостатність). Вагітним та годуючим жінкам також слід утриматися від даної дієти.


Читати також