Два чернівецькі видавництва візьмуть участь у Варшавському книжковому ярмарку

Два чернівецькі видавництва візьмуть участь у Варшавському книжковому ярмарку

25-28 травня 2023 року в столиці Польщі відбудеться Міжнародний книжковий ярмарок, почесним гостем якого  стане Україна. Участь у події візьмуть 45 українських видавництв, серед яких – дитяче арт-видавництво «Чорні вівці» та «Видавництво 21».

Під час ярмарку всі охочі зможуть переглянути та придбати книжки, представлені на українському національному стенді, а також відвідати літературні події, заплановані в рамках програми. Виставку від України готує Український інститут книги.

Нагадаємо, що минулого року в цій події взяли участь понад 500 експонентів із 13 країн. Майже 800 митців зустрічалися з публікою на багатьох сценах. Почесним гостем ярмарку була Норвегія. Загалом подію відвідало близько 90 тисяч осіб.

Програма заходів «Видавництва 21» та «Чорні вівці»

25 травня, 14:00-14:55

Дискусія «Право на серце: антиутопія чи потворне обличчя реальності»

Яким буде людство, якщо зазнає поразки в боротьбі з тоталітаризмом? У чому особливість впровадженої автором новомови та яка її роль у процесі підкорення мас і деградації суспільства? Чому ця антиутопія, написана у 2020 році, викликає нині ефект дежавю і вражає своїми «передбаченнями»?

Презентація-дискусія за романом-антиутопією «TÜK» Арта Антоняна.

Учасник: Арт Антонян

26 травня, 12:00-12:55

Мистецтво (не) поза політикою?

Розмова із Ксенією Фукс, авторкою роману «По той бік сонця» (2019) та збірок новел «12 сезонів жінки» (2020), «12 годин чоловіка» (2022), про громадський активізм, волонтерство, журналістську діяльність і письменництво. Як повномасштабне російське вторгнення вплинуло на українську літературу? Чи може мистецтво бути поза політикою? З якими труднощами зіштовхнулась письменниця і як це – видавати книжку під час війни?

Учасниця: Ксенія Фукс

27 травня, 14:00-14:55

Презентація книги «Міста, в які ти поїдеш»

Під час заходу авторка Євгенія Завалій розповість про культуру і традиції, архітектуру і живопис, музику, історію та кухню Кракова, Амстердаму, Відня, Барселони, Мілана, Вільнюса, Мюнхена й Парижа. Авторка відвідувала цікаві місця, музеї, театри, собори, ресторани та концерти, щоби відчути дух і магію кожного міста й поділитися своїми емоціями в новій книжці «Міста, в які ти поїдеш».

Учасниця: Євгенія Завалій

28 травня, 11:00-11:55

Дискусія «Як створюють монстронароди: пропаганда, що здатна перетворювати цілі народи на монстрів»

Дискусія за мотивами однойменної книжки української авторки Юлії Рацебуржинської, що побачить світ спеціально до Варшавського книжкового ярмарку. Під час заходу поговоримо про те, як працює пропаганда та створюються фейки на прикладі війни в Україні, а також про те, як виробити імунітет проти неправдивої інформації.

Учасниця: Юлія Рацебуржинська

Модераторка подій – Лілія Шутяк.

Локація: Палац культури і науки, Мармурова зала, стенд 120.

Вхід вільний.


Читати також